MUZ FM

NEWS

10 ani de la moartea lui Michael Jackson: cele mai ascultate melodii ale cântărețului

Pe data de 25 iunie 2019 se împlinesc zece ani de când Regele Muzicii Pop – Michael Jackson s-a stins din viață. Cu o voce inconfundabilă și mișcări emblematice, geniul a inspirat generații întregi.

De la moartea lui, s-au organizat zeci de flashmoburi în toată lumea. Cel mai mare a adunat laolaltă 13.597 de oameni, în Mexic, chiar în anul morții megastarului. Iar la 10 ani de la moartea lui Michael Jackson, românii pregătesc cel mai mare flashmob la Timișoara, care ar putea bate recordul.

La fel de popular și post-mortem, MJ este unul dintre cei mai consacrați artiști ai tuturor timpurilor, dacă nu chiar cel mai cel. De-a lungul timpului, a avut hit după hit, însă care sunt piesele care chiar au spart topurile?

10. „Bad” (1987)

Cu ajutorul acestei piese, Michael Jackson a devenit primul și singurul artist masculin care să aibă cinci hituri pe locul 1, de pe același album.

9. „Say Say Say” feat. Paul McCartney (1983)

Chiar dacă nu este deloc una dintre cele mai răsunătoare piese ale lui MJ, este una dintre cele mai apreciate.

8. „Rock With You” (1980)

Luată de pe albumul „Off the Wall”, este o altă piesă extrem de apreciată de critici, pe care mai mulți oameni ar fi trebuit să o asculte.

7. „Black or White” (1991)

Celebrum imn al egalității indiferent de culoarea pielii, piesa este una dintre cele mai memorabile ale lui Michael Jackson, fiind unul dintre marile hituri ale anilor 90.

6. „The Way You Make Me Feel” (1987)

Chiar dacă a fost lansată între „Bad” și „Man în the Mirror”, această piesă s-a remarcat prin mesajul ei sincer și profund despre dragoste, dar și prin ritmul care te cheamă la dans.

5. „Dirty Diana” (1988)

Este probabil cea mai memorabilă piesă rock a lui Michael Jackson, care a scos la iveală o latură mai întunecată a artistului.

4. „Beat It” (1983)

Da, a fost transformată în multe parodii, dar cine nu ține minte ritmul de neegalat al acestei piese?

3. „Man in the Mirror” (1988)

O piesă cu mult simbolism, creată de un artist care s-a chinuit ani de zile cu propria lui imagine.

2. „Smooth Criminal” (1988)

Vizual, este probabil cel mai memorabil hit al artistului. Toată lumea ține minte costumația, celebrul moonwalk, dar și „înclinarea” din timpul coregrafiei.

1. „Billie Jean” (1983)

Probabil nu există piesă mai celebră marca Michael Jackson. Totul este memorabil, de la tobele de la început, până la vocea senzațională a artistului.

____________________________________________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

sursa: libertatea.ro, spynews.ro

Lasă un răspuns