MUZ FM

NEWS

2016, un an cu încasări record pentru marile studiouri cinematografice

2016 a fost un an foarte profitabil pentru marile studiouri cinematografice, mult mai bun decât anul trecut, deoarece principalele două pieţe mondiale, Statele Unite şi China, şi-au respectat statutul, continuând tendinţa ascendentă manifestată în ultimii ani, şi sunt pe cale să ajute box office-ul mondial să depăşească încă o dată pragul de 11 miliarde de dolari.

Până pe 25 decembrie, potrivit site-ului boxofficemojo.com, încasările mondiale provenind din vânzările de bilete din America de Nord pentru filmele din Top 10 au totalizat 10,8 miliarde de dolari.

Recordul absolut în domeniu a fost stabilit în 2015, când peliculele din Topul 10 al box office-ului nord-american au generat împreună încasări de 11,1 miliarde de dolari.

Box office-ul din acest an are şanse reale să se apropie – sau chiar să depăşească – recordul din 2015 până pe 31 decembrie, deoarece filmul ”Rogue One: A Star Wars Story”, primul lungmetraj independent desprins din universul francizei ”Războiul stelelor”, lansat pe 16 decembrie, a impresionat deja prin prisma încasărilor obţinute în primul weekend de proiecţii şi va continua cel mai probabil să atragă un număr foarte mare de spectatori în sălile de cinematograf în perioada sărbătorilor.

Alte filme aşteptate cu mare nerăbdare de spectatori, precum ”Passengers”, ”Fences”, ”Assassin’s Creed”,”Patriots Day” şi ”20th Century Women”, vor fi lansate în perioada Crăciunului şi ar putea să obţină încasări consistente în ultimele zile ale anului 2016.

2016 a reprezentat anul în care s-au impus, în primul rând, filmele SF inspirate din universul benzilor desenate Marvel. Au impresionat şi filmele de animaţie, care deţin patru poziţii în Topul 10 mondial.

Potrivit site-ului boxofficemojo.com, pe primul loc în topul încasărilor nord-americane din 2016 s-a clasat filmul ”Captain America: Civil War”, o producţie Marvel, care a vândut bilete în valoare de 1,1 miliarde de dolari.

Pe locul al doilea se află animaţia ”Finding Dory”, care a obţinut încasări de 1,027 miliarde de dolari.

Podiumul este completat de un alt film de animaţie, ”Zootopia”, cu încasări de 1,023 miliarde de dolari.

 

Poziţiile următoare au fost ocupate, în ordine, de animaţia ”The Jungle Book” (966,6 milioane de dolari), animaţia ”The Secret Life of Pets” (875,4 milioane de dolari), un film cu doi supereroi DC Comics, intitulat ”Batman v Superman: Dawn of Justice” (873,3 milioane de dolari), filmul Marvel ”Deadpool” (783,1 milioane de dolari), o altă peliculă Marvel, intitulată ”Suicide Squad” (745,6 milioane de dolari), un spin-off inspirat din franciza ”Harry Potter”, intitulat ”Fantastic Beasts and Where To Find Them” (722,6 milioane de dolari) şi o nouă producţie Marvel – ”Doctor Strange” (654,6 milioane de dolari).

Sursa: life.ro

Lasă un răspuns