MUZ FM

NEWS

21 de ani fără Tupac Shakur

Astăzi se împlinesc 21 de ani de la moartea “părintelui rapului”, Tupac Shakur.
Raperul ce a lansat 6 albume şi a fost unul dintre fondatorii acestui stil de muzică s-a stins din viaţă la Centrul Universitar Medical din Las Vegas pe data de 13-09-1996.

                  Maşina în care a fost împuşcat Tupac Shakur

Sfârşitul artistului a început în noaptea de 07.09.1996. Tupac a fost prezent la meciul de box dintre Mike Tyson și Bruce Seldon ce a avut loc în Las Vegas. După acel meci, unul dintre asociații lui, Suge Knight l-a văzut pe Orlando „Baby Lane” Anderson în holul sălii unde se disputa lupta și l-a anunțat pe Tupac de prezența acestuia, Tupac atacându-l. Cei care erau cu Tupac l-au lovit și ei de asemenea pe Orlando Anderson. Bătaia a fost înregistrată pe sistemul de supraveghere al hotelului.

Cu câteva săptămâni înainte, Anderson și câțiva membrii din Crips l-au jefuit pe unul dintre membrii casei de discuri Death Row într-un magazin de încălțăminte, precipitând atacul lui Tupac. După confruntarea sa cu Anderson, Tupac s-a urcat în mașina lui Suge Knight, împreună cu membrii grupului „The Outlawz” și gărzile de corp pentru a merge către clubul deținut de Death Row. La 22.55 mașina a oprit la un semafor timp în care Tupac a fost fotografiat . În jurul orei 23:15, a apărut un Cadillac alb din care s-a tras în mașină lui Suge Knight, gloanțele nimerindu-l atât pe Suge Knight, cât și pe Tupac, cel din urmă fiind grav rănit. După împușcături, Tupac a fost dus la Centrul Medical Universitar din Las Vegas, unde a fost tratat timp de șase zile, dar a murit din cauza problemelor pulmonare. Decesul a fost anunţat pe data de  13 septembrie 1996, la ora 04:03.  După acestea, corpul lui Tupac a fost incinerat, iar cenușa sa a fost împrăștiată în Oceanul Pacific. Familia și prietenii au împărțit resturile rămase într-o ceremonie ce a avut loc în Soweto, Africa de Sud. Ceremonia a fost întârziată de la 13 septembrie 1996 la 16 iunie 1997, care ar fi fost a 26-a zi de naștere a lui Tupac.

Lasă un răspuns