MUZ FM

NEWS

Adele e artistul mileniului!

Nu e nici o surpriza ca Adele a devenit artistul mileniului in tara ei natala. Cantareata britanica a avut vanzari uriase pentru teritoriul de bastina cu albumul 21.

Cu aproape 5 milioane de copii ale discului 21 vandute in UK, artista a reusit sa o intreaca pe Amy Winehouse si al ei Back to Black, care vanduse, din 2006, 3.56 milioane de copii. Adele si 21 au stat la varful clasamentului albumelor timp de 23 de saptamani, iar rezultatul e cu atat mai impresionant cu cat ambele discuri ale artistei au fost lansate in mod independent.

Pe locul 3 in topul celor mai mari vanzari ale mileniului  se afla James Blunt si discul sau de debut,Back to Bedlam, cu peste 3.31 milioane de copii vandute, urmat de Leona Lewis si Dido cu 3.13 milioane, respectiv 3.08 milioane.

Singurii artisti de peste Ocean care au reusit sa intre in topul realizat de britanici au fost Michael Buble cu Crazy Love (locul 7) si Lady Gaga cu al sau the Fame (locul 9). Alte nume se regasesc de mai multe ori in clasament, cum ar fi Robbie Williams, cu sau fara Take That, Coldplay (3 pozitii), Ed Sheeran cu ambele albume si Rihanna, la fel cu doua discuri.

Sursa: urban.ro

Lasă un răspuns