MUZ FM

NEWS

Apple Music a ajuns la 38 de milioane de abonaţi

Anunţul a fost făcut de executivul Apple Eddy Cue, în cadrul unei conferinţe organizate la festivalul de film South by Southwest, ce are loc în perioada 9 – 17 martie în Austin, Texas.

Lansat în 2015, serviciul companiei americane creşte încet, dar sigur. În ultima lună, Apple Music a câştigat două milioane de abonaţi noi, de la 36 de milioane, câţi erau în ianuarie.

Eddy Cue este încrezător că Apple Music are foarte mult potenţial de creştere. Conform acestuia, aproximativ două miliarde de oameni îndeplinesc condiţiile tehnice şi financiare pentru a folosi un serviciu de streaming muzical.

Liderul incontestabil al pieţei este în continuare Spotify, serviciu care are câţiva ani avans faţă de concurenţii celor de la Apple şi Google, fiind lansat în 2006.

Serviciul suedez, care a înregistrat venituri de 5 miliarde de dolari anul trecut şi a fost lansat oficial săptămâna aceasta în România, are 71 de milioane de abonaţi plătitori. Restul dintr-un total de 159 de milioane folosesc varianta gratuită, susţinută prin reclame.

_____________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
_______________________________

Sursa: news.ro

Lasă un răspuns