MUZ FM

NEWS

Beyoncé, desemnată icoană a modei la CFDA Fashion Awards 2016

Beyoncé, deja vedetă în lumea muzicii, a devenit și un star al modei. Cântăreața a primit prestigiosul titlu de icoană a modei la CFDA Fashion Awards 2016, eveniment care a avut loc luni seară, la New York, relatează 7sur7.be.

Artista a venit la ceremonie îmbrăcată într-un costum reiat cu paiete și cu o pălărie neagră cu boruri foarte mari, fiind însoțită de soț, Jay-Z, și de fiica lor, Blue Ivy.

Beyoncé a mulțumit pentru această „onoare incredibilă”. „De când îmi aduc aminte, moda a făcut parte mereu din viața mea. Efectul ei a început chiar înainte să mă nasc. Majoritatea dintre dvs. nu știți că bunica mea a fost croitoreasă. Bunicii mei nu aveau destui bani și nu își puteau permite să plătească cheltuielile la școala catolică a mamei mele. Atunci bunica a cusut haine pentru preoți și călugărițe, dar și uniforme pentru elevi, plătind astfel educația mamei”, a spus cântăreața. Prin urmare, premiul CFDA Fashion Awards 2016 este cu atât mai prețios pentru ea.

beyonce-cfda

În cadrul aceleiași ceremonii, lui David Bowie i-a fost acordat postum titlul Board of Director’s Tribute.

La gala organizată anual se recompensează contribuții deosebite aduse modei americane de către persoane din toate domeniile industriei și artelor asociate. Se acordă distincții pentru design de excelență în sectorul articolelor de îmbrăcăminte pentru femei și bărbați, accesorii, precum și pentru realizări speciale în jurnalism, viziune creativă și pentru întreaga carieră.

Consiliul creatorilor de modă americani (Council of Fashion Designers of America, Inc., CFDA) este o asociație non-profit care cuprinde peste 350 de profesioniști ai modei din Statele Unite. Diane von Furstenberg este președinta grupului din 2009. Creat în 1962, CFDA promovează moda ca ramură a artei și culturii americane, îmbunătățește normele artistice și profesionale, definește un cod al practicilor etice și emite o judecată imparțială și onestă asupra calității estetice a creațiilor. Tot CFDA stabilește datele Săptămânii Modei la New York.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns