MUZ FM

NEWS

Beyonce si Jay Z acuzati din nou de plagiat

Daca pana acum Beyonce si Jay Z erau acuzati separat de plagiat, acum a venit randul sa le i se deschida un proces impreuna. In acelasi caz e implicat si producatorul Timbaland, iar de data aceata piesa in cauza e Drunk in Love.

Un artist ungar ii da in judecata pe cei trei pentru o suma de bani necomunicata si ii acuza ca ar fi folosit un sample de pe un album lansat in 1995. Monika Miczura Juhasz, cunoscuta ca Mitsou, spune ca ar fi inregistrat alaturi de ansamblul folk Andro Drom piesa Bajba, Bajba Pélem, track care se regaseste pe discul aparut in 1997 in SUA, Gypsy Life on the Road. Producatorii ar fi folosit un sample din aceasta melodie la minutul din Drunk In Love, asa ca artista cere o suma de bani si incetarea distribuirii piesei.

Nu e prima oara cand Beyonce sau Jay Z sunt acuzati de plagiat. Recent, tot King B a fost data in judecata pentru piesa XO, iar povestea din spatele acelui proces e si mai melodramatica. In plus, Jay Z, alaturi de Kanye West, nu e deloc strain de acest gen de procese, justificate sau nu.

Sursa: urban.ro