MUZ FM

NEWS

Bill Gates: «Copiii mei să îşi ia gândul de la miliardele mele»

Cel mai bogat om din lume, Bill Gates, care are o avere de 76,8 miliarde de dolari, a acceptat recent să vorbească despre soţia şi cei trei copii ai săi. Fondatorul Microsoft, în vârstă de 58 de ani, a afirmat clar faptul că moştenitorii săi nu vor primi nimic pe tavă, aşa cum mulţi cred că ar fi normal.

Deşi ar putea să-i scape pe copiii săi de grija viitorului, Bill Gates e foarte ferm pe poziţie, afirmând recent că urmaşii săi, Jennifer (18 ani), Phoebe (15 ani) şi Rory (12 ani), vor trebui să muncească pentru a se întreţine, contrazicând astfel zvonurile că omul de afaceri le-ar fi făcut conturi de câte un miliard de dolari la care să aibă acces după ce împlinesc vârsta de 21 de ani.
“Copiii mei primesc cea mai bună educaţie şi cred că, beneficiind de asta, pot să-şi facă un viitor strălucit pe propriile puteri. Le-am asigurat tot ce au avut nevoie, dar va veni timpul să se descurce. Nu se pune problema să le dau bani degeaba: să-şi ia gândul de la miliardele mele”, a spus cel mai bogat om din lume.
Pe de altă parte, Bill şi soţia lui, Melinda, care au cea mai puternică fundaţie umanitară din lume, nu au făcut un secret din faptul că, alături de alt miliardar, Warren Buffett, au promis ca, prin testament, mare parte din avere să meargă către diverse acţiuni caritabile de amploare.
De altfel, anual, acesta virează în conturile organizaţiilor de cercetare medicală miliarde de dolari, pentru crearea de antidoturi pentru diverse boli.