MUZ FM

NEWS

Billy Idol a renunţat la cocaină pentru a-şi menţine aspectul fizic

Rockerul Billy Idol a reuşit să îşi învingă dependenţa de cocaină şi să renunţe la acest drog întrucât îşi dorea foarte mult să îşi menţină aspectul fizic, informează contactmusic.com, citat de Mediafax.

Artistul britanic era unul dintre starurile de prim rang promovate intens de postul MTV în anii 1980 graţie imaginii sale de rebel – păr blond decolorat şi geacă de piele – şi era conştient de faptul că aspectul său fizic a reprezentat un element major pentru succesul obţinut în industria muzicală.

Starul a devenit dependent de cocaină în anii 1990 şi a rămas dependent de acest drog până în 2003. Într-un interviu acordat revistei Q, rockerul a dezvăluit faptul că principala motivaţie care l-a ajutat să renunţe la cocaină a fost vanitatea.

Billy Idol a lansat în luna octombrie cel de-al optulea album de studio al său, primul material original din 2005, când a lansat „Devil’s Playground”.

Noul album al cântăreţului britanic se intitulează „Kings and Queens of the Underground” şi include 11 piese. Billy Idol îşi va promova noul album de studio prin intermediul unui turneu european care va debuta în luna noiembrie şi va include concerte în Marea Britanie, Germania şi Italia.

Billy Idol a fost unul dintre primele staruri lansate de MTV şi se află pe locul 55 în topul VH1 al celor mai sexy 100 de artişti din întreaga lume. A renunţat la cursurile Universităţii Sussex după numai un an. Este vegetarian şi, se pare, predispus accidentelor. În timpul filmărilor pentru videoclipul „Eyes without a Face”, a rămas temporar fără vedere, din cauza supraîncălzirii lentilelor sale de contact de la lumina reflectoarelor din studio. Similar, la filmările pentru „Craddle of Love”, a fost paralizat de la brâu în jos ca urmare a unui accident serios de motocicletă.

„Rebel Yell”, cea mai cunoscută piesă a sa, i-a fost inspirată de o petrecere dată de colegii de la The Rolling Stones (mai ales de Mick Jagger, în casa lui Ronnie Wood).

Membru al trupei Bromley Contingent, fan al grupului Sex Pistols, Billy Idol a fost solistul popularei formaţii britanice de punk Generaţia X, din 1976 până la destrămarea acesteia, în 1981. Apoi a decis să-şi încerce norocul în SUA, moment în care a început să colaboreze cu chitaristul Steve Stevens, iniţiind un parteneriat muzical important, în urma căruia au apărut hituri precum „Rebel Yell”, „White Wedding”, „Dancing With Myself”, „Flesh For Fantasy”, „Hot In the City”, „Eyes Without A Face” şi „Cradle of Love”.

Sursa: ONE.ro