MUZ FM

NEWS

BOX OFFICE:Filmul de animație ”În căutarea lui Dory”, în fruntea box office-ului nord-american

Pelicula „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” de la Disney a încasat 140 de milioane de dolari în primul weekend de la lansare, potrivit estimărilor de sâmbătă, depăşind astfel recordul deţinut timp de nouă ani de „Shrek al Treilea/ Shreck the Third” în 2007, care strânsese 121,6 milioane de dolari, scriu AFP și Reuters.

Filmul „Minions” (2015) s-a aflat până acum pe locul al doilea, cu 115,7 milioane de dolari, urmat de producţia Pixar de la Disney, „Toy Story 3”, cu 110 milioane de dolari încasări.

Cu 140 de milioane de dolari încasări, „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” se clasează pe locul al 17-lea al filmelor cu cele mai mari încasări din toate timpurile în primul weekend de la lansare şi pe al treilea în 2016.

Producţia Marvel „Căpitanul America: Război Civil/ Captain America: Civil War” a avut cele mai mari încasări de până acum cu 179 de milioane de dolari, cel de-al cincilea debut din toate timpurile.

Date recente arătau că producătorul Disney va atinge cu această nouă peliculă performanţa din 2003 cu „În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo”, povestea unui tată-peşte în căutarea fiului, care a adunat 936,7 milioane de dolari în toată lumea şi care a câştigat un premiu al Academiei Americane pentru Cea mai bună animaţie. „În căutarea lui Dory/ Finding Dory” are încasări duble la deschidere, faţă de „În căutarea lui Nemo/ Finding Nemo”, care adunase atunci 70 de milioane de dolari.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns