MUZ FM

NEWS

Camping la Afterhills 2019: sfaturi utile pentru petrecăreţi

Luna august are gust de festival! Afterhills 2019 e tot mai aproape, iar muzomanii îşi pregătesc deja bagajele şi sacii de camping pentru cea mai aşteptată aventură din această vară. Muz FM are grijă de ascultătorii săi, de aceea am ales să-ţi dăm şi nişte sfaturi utile dacă eşti pentru prima dată la festival, iar pentru asta ne-a ajutat Maddie Rish, o expertă în ale festivalurilor și fondatoare a siteului Everfest.

De pus în bagaj… un sac de dormit

Ok, știm că sună mai mult decât evident, dar ai fi suprins să afli câți petrecăreți uită de această componentă esențială pentru un festival-camping. Este adevărat că bietul sac de dormit este adesea eclipsat de prea-confortabilul și popularul CORT și nu contestăm deloc necesitatea acestuia din urmă. Dar ai să vezi tu cum, cuibărindu-te în prea-umilul cocon de bumbac și poliester, vei avea parte de cel mai odihnitor somn de noapte. Să ştii că organizatorii festivalului îşi fac şi ei griji de nopţile reci, de aceea poţi găsi pe site-ul festivalului opţiuni de cazare

De lăsat acasă… mâncare perisabilă sau junk food

Oricât ar fi de tentant să strecori ceva mâncare din frigider, gândește-te că bietele alimente vor zace sufocate în caldura de vară tot weekendul. Dacă și tu ai fost învățat să nu risipești mâncarea că ”nu se știe”, atunci îți va parea rău să o găsești stricată din a doua zi. În legătura cu junk food-ul… uită de el! Nu este deloc ceea ce corpul tău are nevoie după ore de dans și nopți grele de dormit în cort. Ia cu tine nuci și alune, fructe, pâine integrală și veșnicele batoane de cereale. Nu dau greș niciodată.

De pus în bagaj… protecție solară

Cu toții am trecut prin asta. Te bucuri cu toate simțurile de petrecerea vieții tale, ești înconjurat de cei mai buni prieteni, de un vibe bun, poate de un pahar, poate de două… și cine se mai gândește la soarele puternic care dansează și el, fix pe brațele și pe umerii tăi?

Ai auzit-o o dată, de două ori, de o mie și-o sută de ori, de la absolut oricine putea să ți-o spună și totuși nu e niciodată de prisos să mai fie spusă o dată: folosește cremă solară! Iar dacă beneficiile asupra sănătății nu sunt o motivație suficientă, gândește-te dacă vrei să fii ”tipul ală de la festival care se făcuse ca racul”.

De lăsat acasă… sticlă

Dacă ai de gând să iei alcool cu tine, cumpără-l în sticle de plastic. Dacă iei bere, optează pentru berea la cutie. Pe lângă faptul că este mai ieftin, multe festivaluri au reguli speciale legate de introducerea obiectelor din sticlă. Și pe bună dreptate. Festivalurile trebuie să reprezinte spații sigure unde oamenii se pot distra în voie, liberi, în afara oricărui pericol; niște bucăți de sticlă spartă împrăștiate pe jos reprezintă o metodă sigură de a distruge experiența cuiva. Nu rămâne nepăsător la posibila suferința a colegilor de distracție în picioare desculțe.

De pus în bagaj… o pătură subțire

Nu doar că va da o nuanță specială colțului tău de camping, dar o pătură decorată cu motive interesante reprezintă o piesă esențială, multifuncțională a bagajului tău de festival. Vrei să tragi un pui de somn sub un copac? Așterne pătura pe pământ. Se face puțină răcoare în timpul nopții? Pune-ți pătura pe umeri. Vrei să îți odihnești picioarele într-un spațiu fără iarbă? Folosește pătura pe post de scaun. Este ușoară și ocupă puțin loc.

De lăsat acasă… îmbrăcăminte nepotrivită

Asta include orice articol din șifonier care este inconfortabil, incomod sau respingător. Uită de blugii skinny ultra-mulați sau de costumul complet de banană cu care voiai să faci ravagii. Ia cu tine haine ușoare, lejere, în care să te poți mișca liber. Vei fi foarte recunoscător în timpul orelor prelungite de dezlănțuire sălbatică pe ringul de dans, transpirat până la ultimul centimetru de piele.

Probabil îți vine greu să lași acasă hanoracul tău gros preferat și te gândești că vei dori să te cuibărești în el când se lasă soarele, dar gândește-te că nu este tocmai obiectul pe care să vrei să îl cari cu tine toată ziua, în timp ce dansezi în mijlocul unei mulțimi nestăpânite. Hainele subțiri sunt secretul! Mai scoți una când se încinge atmosfera, mai pui una pe tine când se răcorește.

De pus în bagaj… șervețele umede și hârtie igienică

Deși, în general, la festivaluri, dușurile nu sunt opționale, șervețelele umede sunt pe locul doi în topul lucrurilor revigorante (mă rog, aproape). Este o senzație extrem de plăcută, de care nu vrei să te lipsești, aceea de a îndepărta praful și toate straturile neplăcute care s-au depozitat pe pielea ta pe parcursul zilei, înainte de a te băga la somn. Și încă și mai plăcută dimineața, înainte de a o lua de la capăt.

Toaletele ecologice vor avea hârtie igienică… până când va apune soarele (primei zile) dacă ești norocos. În orice caz, nu este un risc pe care vrei să ți-l asumi, așa că strecoară și un sul de hârtie igienică (cel puțin) în rucsac. Pe lume nu există lucruri mult mai dezamăgitoare decât constatarea unui deficit de hârtie igienică în momentul în care vrei să te ridici de pe tron (și știm cu toții despre ce este vorba).

De lăsat acasă… aparatul foto cel scump

Un festival este un vis frumos pentru iubitorii de poze artistice, dar poate fi un coșmar pentru camerele foto. Dacă te pasionează fotografia, s-ar putea să fii foarte tentat să strecori aparatul foto în bagaj pentru a surprinde momentele speciale cu artiștii tăi preferați sau cu prietenii cei mai buni. În cazul în care nu ai ajuns acolo ca jurnalist sau datorită vreunui job ca freelancer, majoritatea festivalurilor nu permit introducerea unui DSLR sau a unui alt echipament foto profi.

De lăsat acasă… obiecte de valoare

Cerceii de aur preferați? Setul de bijuterii de familie de la bunica? Noul iPad? Nu le atinge! Nu au ce să caute cu tine la festival. Cerceii se vor pierde sub zbenguiala picioarelor, inelele pierdute vor fi și ele, iar bietele display-uri sfârșesc, în general, sparte. Pur și simplu nu merită.

De pus în bagaj… papuci confortabili

…altfel spus: șlapi. Dacă pe timp de zi, sneakerșii sau cizmele de cauciuc vor fi gazdele picioarelor tale dansatoare, la întoarcerea în camping vei dori să îți strecori picioarele în ceva lejer și confortabil. Lasă-i pe micuți să respire puțin… până a doua zi! Slapii sau sandalele mai au avantajul că îi dai jos repede și îi pui la fel de ușor când intri și când ieși din cort.

Pe parcursul festivalului, asigură-te că ai mereu lângă cort câteva pungi mari în care să arunci gunoiul pe măsură ce apare. Vei fi recunoscător în dimineața din ultima zi când, pe modul zombie, va trebui să îți strângi lucrurile și să faci curățenie. Pungile resigilabile îți vor lua de pe cap grija unor obiecte precum telefonul, iPad-ul, obiectele din hartie sau altele de care o ploaie te poate ușura într-un minut.

De pus în bagaj… un încărcător portabil

Deși nu recomandăm să îți arunci ochii într-un display din minut în minut, este plăcut să știi că poți face oricând niște poze sau că îți poți suna prietenii în cazul în care te-ai pierdut de ei. Cu toate că există câteva opțiuni de încărcare a telefonului undeva, într-un spațiu destinat special, îți poți închipui ce bătaie de cap reprezintă și cât este de aglomerat. Un încărcător portabil te scapă de o pacoste ca asta, cu condiția să îl încarci înainte să pleci de acasă.

De lăsat acasă… planurile

Adevărul este că planurile se schimbă mereu (și de cele mai multe ori în bine), iar tu vei fi plăcut surprins să constați peste câte lucruri poți da atunci când nu cauți nimic în special.

Sigur, poți să ajungi acolo cu intenția să vezi 5 dintre artiștii preferați, dar, mai departe de atât, un program strict îți va aduce doar dezamăgire. Într-o minte deschisă încap mai ușor acele momente magice de spontaneitate atât de specifice festivalurilor.

BILETE la festival AICI

____________________________________________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

sursa: momondo.ro

Lasă un răspuns