MUZ FM

NEWS

Cati bani a facut Robin Thicke din Blurred Lines?

Robin Thicke a beneficiat enorm de pe urma hitului Blurred Lines si nu numai din punct de vedere financiar. Insa acum se afla in plin proces cu familia lui Marvin Gaye, asa ca ies la iveala si sumele pe care el, Pharrell si T.I. le-au facut pe seama hitului anului 2013.

robin-thicke-blurred-lines-ft.-t.i._-pharrell-video

Intreaga poveste din spatele procesului e foarte complicata, cu avocati si experti care spun ca piesa Blurred Lines ar fi copiata dupa Got To Give You Up, cu artistii care sustin ca doar au fost inspirati de muzica lui Gaye si nu au copiat, incercand sa dovedeasca asta cantand la pian in sala de tribunal.

In final, Robin Thicke a castigat 5.658.214 de dolari de pe urma piesei, Pharrell 5.153.457 de dolari, iar rapperul T.I. 704.774 de dolari, suma totala fiind de 16.675.690 de dolari, din care diferenta a ajuns la casele de discuri. Pharrell a castigat grosul banilor din difuzarea piesei, 4.3 milioane de dolari, iar 860 de mii au fost castigaturi ca producator.

Cifrele acestea insa se refera numai la vanzarile efective ale piesei, iar familia lui Marvin Gaye deja vrea bani din incasarile turneeelor de promovare, ceea ce ar duce suma pe care urmasii cantaretului vor sa o primeasca undeva la 40 de milioane de dolari. Mai mult, ei vor bani si pentru ca valoarea de piata a piesei de pe care se spune ca a fost facut plagiatul a scazut si deci ei trebuie compensati.

In plus, Frankie si Nona Gaye au ceva de impartit si cu casa de discuri, pe care o acuza ca nu a servit interesele artistului. Chiar daca ei sunt detinatorii drepturilor de autor pentru muzica lui Marvin Gaye, EMI sunt cei responsabili cu publicarea operelor acestuia, asa ca ar fi trebuit sa se sesiseze cand au fost informati ca piesa e un plagiat. In schimb, EMI a refuzat, spunand ca ar distruge un hit, o gasca cu oua de aur si l-ar lasa pe Robin Thicke fara premiu la MTV Video Music Awards si fara o nominalizare la premiul Grammy pentru Song of the Year.

Procesul e destul de indelungat, iar in aceasta perioada Robin Thicke a facut o multime de declaratii care nu i-au facut deloc bine cazului, unele dintre ele de-a dreptul scandaloase. Oricum, se pare ca familia lui Marvin Gaye chiar are un cui impotriva lui, pentru ca l-au acuzat de plagiat si pentru Love After War, care ar fi copiata dupa After the Dance.

Sursa: urban.ro

Lasă un răspuns