MUZ FM

NEWS

Cine este de fapt Siri, vocea sistemului de operare iOS

Chiar dacă nu aveţi un iPhone, probabil ştiţi că Siri este vocea sistemului de operare iOS şi se presupune că ar trebui să facă tot ceea ce face în realitate un asistent personal: să programeze întâlniri, să sorteze mailuri, să trimită mesaje sau apeluri şi să vă răspundă la întrebări.

Dar ce are Siri diferit faţă de orice alt soft de recunoaştere vocală este „inteligenţa”: o poţi întreba aproape orice, pentru că are un răspuns plauzibil pentru tine, pe moment. Spre surprinderea noastră, în spatele tehnologiei se află un om, un artist vocal a cărui voce este auzită în fiecare zi aproximativ 682 de milioane de posesori de iPhone.
Ei bine, vocea pe care aţi auzit-o măcar o dată dând cele mai amuzante răspunsuri la întrebările voastre este a lui Susan Bennett, artist vocal din America. Vocea lui Susan poate fi auzită în reclame pentru Coca-Cola, McDonald’s, VISA şi multe altele.

În clipul de mai jos, Sussan vorbeşte despre cât de greu i-a fost să se obişnuiască cu Siri. Îşi mai auzise vocea prin aeroporturi, însă faptul că interacţiona cu propria voce a şocat-o.

Sursa:metropotam.ro

Lasă un răspuns