MUZ FM

NEWS

Coldplay îşi schimbă numele!

Coldplay este un nume uriaş în pop şi rock şi îşi permite să experimenteze, uneori până la extrem. De această dată trupa condusă de Chris Martin cântă sub alt nume decât Coldplay şi anume „Los Unidades”. Prima piesă a grupului în această versiune este „E-Lo”, colaborare cu Pharrell Williams.

Mutarea Coldplay a fost elaborată. Formaţia Los Unidades a apărut în ultimele săptămâni, semnând cu Parlophone, casa de discuri la care se afla şi Coldplay. Parlophone a publicat o fotografie neclară pe Twitter, cu noii artişti, iar fanii cu ochi ager au recunoscut imediat similarităţile cu trupa lui Chris Martin. Unul dintre fanii grupului, cunoscut drept ColdplayXtra a făcut chiar săpături.

A descoperit un drept de autor înregistrat asupra numelui Los Unidades de către Chris Martin, Jon Buckland, Guy Berryman şi Will Champion. Nu e prima oară când o trupă de acest calibru cântă sub altă denumire. Îmi amintesc de Green Day spre exemplu, care după genialul album „American Idiot” a început să lanseze EP-uri sub numele de Foxboro Hot Tubs, intrigând fanii.

Revenind la Coldplay, pardon Los Unidades, piesa „E-Lo” sună de la o poştă a Coldplay. Recunoşti imediat vocea lui Chris Martin şi beat-urile angelice care au marcat ultimele release-uri ale grupului. Uşoarele influenţe de EDM sunt şi ele aici. Oficial acest single este listat ca o colaborare cu Pharrell şi Jozzy. Acesta din urmă este un muzician din Memphis care a colaborat cu Diplo pentru imnul oficial al Cupei Mondiale.

Pharrell are o contribuţie discretă, pe care o auzi dacă asculţi cu atenţie. Practic, artistul are rolul de backing vocals şi ecou pentru versurile cântate de Martin. Piesa are influenţe tribale şi africane, braziliene şi aduce acel aer de unitate şi exotism care ar uni lumea la un eveniment sportiv. Versurile sunt despre libertate, lipsa de inamici şi dorinţa de a te înfrăţi cu toată lumea.

Planurile Los Unidades sunt de a include creaţia lor pe un EP special gândit pentru asociaţia caritabilă Global Citizen. Melodiile care ajung pe EP sunt alese chiar de către Chris Martin. Discul „Global Citizen EP 1” vine pe 30 noiembrie şi va include şi o a doua piesă Los Unidades. Pe acelaşi release vom mai găsi şi creaţii ale unor artişti ca Stormzy, David Guetta, Wizkid şi mulţi alţii.

Profitul din lansare merge spre campania Global Citizen pentru a eradica sărăcia şi a îmbunătăţi aspecte ca educaţia, egalitatea sexelor şi furnizarea de apă potabilă în ţările sărace. Coldplay ar lucra deja la un album nou, sub numele propriu de această dată. Băieţii vor intra în studio cu prietenul şi colaboratorul Mat Whitecross la anul. Acesta este de altfel şi regizorul documentarului despre Coldplay lansat recent.

 

_____________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: infomusic.ro

Lasă un răspuns