MUZ FM

NEWS

Dr. Dre îşi lansează ultimul album de studio din carieră

Rapperul american Dr. Dre îşi va lansa, vineri, ultimul album de studio din carieră, după o pauză de 16 ani de la apariţia pe piaţă a precedentului material discografic al său.

Noul album, intitulat „Compton: A Soundtrack by Dr. Dre”, va fi disponibil în magazine începând de vineri, cu exact o săptămână înainte de lansarea în cinematografele nord-americane a „N.W.A. – Straight Outta Compton”, un film ce prezintă debutul din 1986 al grupului de rapperi N.W.A. din Compton, o periferie a oraşului Los Angeles.

Înfiinţat de Eazy-E, acest grup de gangsta-rap i-a inclus pe Dr. Dre, DJ Yella şi, ceva mai târziu, pe Ice Cube.

În timpul filmărilor de la un trailer pentru acest lungmetraj a avut loc o dispută, pe 30 de ianuarie, în care a fost implicat fostul rapper Marion „Suge” Knight. Acesta a fost acuzat de crimă, tentativă de crimă şi fugă de la locul accidentului, după ce a lovit cu automobilul două persoane, iar una dintre ele a decedat.

Dr. Dre a devenit unul dintre cei mai bogaţi muzicieni din lume după ce a vândut Beats Electronics – compania de echipamente audio pe care a înfiinţat-o cu producătorul muzical Jimmy Iovine – către grupul Apple contra sumei de 3 miliarde de dolari. Rapperul, care are o avere de 700 milioane de dolari potrivit revistei Forbes, continuă să colaboreze cu Apple.

De altfel, noul său album poate fi pre-comandat de pe serviciul iTunes al grupului Apple, care a dezvăluit faptul că materialul discografic conţine colaborări ale lui Dr. Dre cu protejatul său Eminem, Ice Cube, dar şi cu Kendrick Lamar şi Snoop Dogg, veritabili „stâlpi” ai rapp-ului din Los Angeles.

Dr. Dre, al cărui nume real este Andre Romelle Young, spune că a început să înregistreze albumul în timpul filmărilor de la pelicula „N.W.A. – Straight Outta Compton”. De asemenea, rapperul american a precizat pe Twitter că acesta va fi ultimul său album, pe care îl consideră „marele final”.

Dr. Dre, care a avut o influenţă covârşitoare asupra muzicii hip-hop, prin intermediul celebrului album de debut al grupului N.W.A., intitulat „Straight Outta Compton” (1998) şi prin albumul lui solo de debut „The Chronic” (1992), nu a mai lansat un LP din 1999 – al cărui titlu a fost „2001”. Lansarea celui de-al treilea album de studio al său a fost amânată în mod constant în ultimii 16 ani.

Dr. Dre a ocupat primul loc în topul Forbes al celor mai bogaţi rapperi din lume din 2014, după ce brandul său, Beats Electronics, a fost cumpărat de grupul Apple cu 3 miliarde de dolari la începutul anului trecut. Dr. Dre, căruia i se spune „The Doctor”, a lucrat cu cei mai importanţi artişti rap, precum Eminem, Snoop Dogg, Sean Combs, şi a lansat stilurile gangsta rap şi G-Funk pe coasta de vest din Statele Unite. Rapperul a câştigat şase premii Grammy şi a fost primul artist hip-hop recompensat cu titlul de producătorul anului la gala Grammy Awards din 2001.

Sursa: Mediafax

Lasă un răspuns