MUZ FM

NEWS

Ed Sheeran a primit un sfat de la Eric Clapton. Află ce recomandare a primit tânărul artist

Înainte de a se hotărî să se apuce de muzică, Ed Sheeran îl privea cu multă admirație pe Eric Clapton, muzicianul devenind ulterior motivul pentru care tânărul artist a pus mâna pentru prima oară pe o chitară. Ajuns acum în fruntea topurilor muzicale, Ed a profitat de prilejul de a se întâlni cu Eric Clapton pentru a-i cere sfatul.

Ed Sheeran / Eric Clapton
Entuziasmul tinereții a fost ușor temperat de înțelepciunea celor 55 de ani de experiență în muzică ai lui Eric Clapton. Întrebat de editorii de la revista Rolling Stone ce le-ar spune tinerilor artiști despre pericolele inerente succesului, veteranul muzician a mărturisit că i-a dat un sfat lui Ed Sheeran, care este valabil pentru oricine se află la început de drum.

„(Ed Sheeran) Mi-a cerut sfatul. Iar eu i-am spus următorul lucru: <<Ia-o ușor. Nu epuiza toate resursele dintr-o dată>>. Dar din ce observ, el este hotărât să meargă cât de departe e posibil. Vrea să cucerească întreg globul. Dar ce faci când ajungi acolo? Unde te duci mai departe? Nu poți fi mereu sus – asta e valabil pentru oricine.

Întrebat, apoi, cum a fost pentru el perioada de început, Clapton a mărturisit că perspectiva sa era diferită de cea a tinerilor artiști de astăzi.

Noi nu consideram că ceea ce facem noi este un business. Întotdeauna dau ca exemplu trupa Cream (din care a făcut parte). Ni se spunea unde să mergem. Nu aveam timp să ne gândim câți bani facem, care e strategia cea mai bună, în ce oraș ar trebui să cântăm. Acum sunt tipi ca Ed care își produc propriile show-uri. Muzica face parte dintr-un tot. Dar noi nu am fi putut să facem asta atunci. Ne-ar fi distras atenția.

Nu știm în ce măsura va ține cont Ed Sheeran de acest sfat. Cert este că, de curând, a urcat pe prima poziție în topul single-urilor din Marea Britanie cu remixul piesei ”Perfect”, înregistrat în colaborare cu Beyonce.

___________________________________________________________________________________________________________________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.


Sursa:infomusic.ro

Lasă un răspuns