MUZ FM

NEWS

Ed Sheeran, dat în judecată pentru plagiat

Ed Sheeran a fost dat în judecată pentru 20 de milioane de dolari, într-un proces în care a fost acuzat de plagiat de doi artişti, care au spus că una dintre piesele din repertoriul cântăreţului britanic, intitulată „Photograph”, a fost copiată după o compoziţie a lor, informează voici.fr.

Ed Sheeran, în vârstă de 25 de ani, a lansat numeroase cântece de succes, precum „Lego House”, „The A Team”, „Sing”, „Give Me Love”, a compus single-uri pentru mai mulţi artişti – Taylor Swift şi One Direction -, iar piesa lui intitulată ”Thinking Out Loud” s-a clasat de curând pe primul loc în topul preferinţelor exprimate de mii de tineri căsătoriţi din lumea întreagă, potrivit Digi24.

Tânărul artist britanic a fost acuzat de plagiat de doi autori-compozitori care au spus că single-ul „Photograph”, lansat în 2015, al cărui videoclip a generat peste 200 de milioane de vizualizări pe YouTube, reprezintă „o copie palidă” a cântecului lor „Amazing”, compus în 2009 şi interpretat de câştigătorul ediţiei britanice a emisiunii „X Factor” din 2010, Matt Cardle.

Johnny McDaid, membru al trupei Snow Patrol, care a compus cântecul „Photograph” în colaborare cu Ed Sheeran, a fost şi el dat în judecată.

Sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns