MUZ FM

NEWS

Ed Sheeran, dat în judecată. Piesa „Thinking Out Loud” ar fi fost copiată după o melodie interpretată de Marvin Gaye

Moştenitorii compozitorului piesei „Let’s Get It On”, interpretată de Marvin Gaye, l-au dat în judecată pe cântăreţul britanic Ed Sheeran, considerând că single-ul acestuia „Thinking Out Loud” copiază elemente din cântecul interpretat în 1973 de artistul american, o legendă a muzicii soul, informează Reuters.

Procesul, deschis pentru o presupusă încălcare a drepturilor de autor, a fost iniţiat de moştenitorii lui Ed Townsend, cotextier al piesei „Let’s Get It On” în 1973, care a creat şi structura muzicală a piesei. Plângerea a fost depusă la un tribunal federal din Southern District of New York, potrivit News.ro.

Agenţii de presă ai acuzaţilor – Ed Sheeran, Sony/ ATV Music Publishing şi Atlantic Records – nu au dorit să comenteze aceste informaţii.

Ed Sheeran a devenit unul dintre artiştii britanici cu cele mai mari vânzări de discuri în ultimii ani şi a compus şi scris numeroase piese celebre pentru alţi artişti, precum Taylor Swift, Justin Bieber şi One Direction.

Noul proces a fost deschis la doar două luni după ce mai mulţi muzicieni din California l-au dat în judecată pe Ed Sheeran, solicitându-i despăgubiri de 20 de milioane de dolari, într-un alt proces, care a vizat drepturile de autor ale unui alt cântec celebru al interpretului britanic, intitulat „Photograph”.

Membrii familiei cântăreţului Marvin Gaye au avut succes anul trecut în procesul intentat cântăreţilor R&B Robin Thicke şi Pharrell Williams pentru încălcarea drepturilor de autor atunci când au compus single-ul „Blurred Lines”. Membrii familiei Gaye au câştigat procesul şi au dreptul la despăgubiri de 7,4 milioane de dolari.

Sursa: digi24.ro

Lasă un răspuns