MUZ FM

NEWS

Elton John se va căsători cu partenerul său de viaţă în acest weekend

Cântăreţul britanic Elton John se va căsători cu partenerul său de viaţă, producătorul de film David Furnish, într-o ceremonie discretă, care va fi organizată în reşedinţa pe care cuplul o deţine în Windsor, un oraş din comitatul Berkshire.

Agentul de presă al artistului britanic, o veritabilă legendă a muzicii pop, a confirmat pentru publicaţia Us Magazine, miercuri seară, că Elton John şi David Furnish au decis să se căsătorească, profitând de recenta legalizare, în luna martie, a căsătoriilor între persoanele de acelaşi sex în Marea Britanie, informează contactmusic.com.

Elton John, în vârstă de 67 de ani, se află într-o uniune civilă cu David Furnish, în vârstă de 52 de ani, încă din 2005 şi au o relaţie care a început în urmă cu 21 de ani. Cei doi au împreună doi fii – Zachary, în vârstă de trei ani, şi Elijah, în vârstă de un an -, care, potrivit presei britanice, vor fi purtătorii de verighete la ceremonia de nuntă a părinţilor lor.

Cuplul a invitat 50 de rude şi prieteni, iar printre vedetele care vor participa la eveniment se află şi câteva nume sonore, precum David şi Victoria Beckham, Elizabeth Hurley şi Ozzy şi Sharon Osbourne.

Pe 21 decembrie 2005, Elton John şi David Furnish au alcătuit unul dintre primele cupluri gay care şi-au unit destinele în Marea Britanie, în momentul în care guvernul din această ţară a legalizat parteneriatele civile între persoanele de acelaşi sex.

Elton John militează de mulţi ani pentru respectarea drepturilor persoanelor gay în Marea Britanie şi în Ucraina, ţară care i-a refuzat în 2009 dreptul de a adopta un copil, din cauza vârstei şi a stării sale civile.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii ’70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock’n’roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor ’80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.