MUZ FM

NEWS

Eminem doboara un nou record in industria muzicala.

Eminem, idolul a milioane de tineri din intreaga lume, reuseste sa stabileasca un nou record in industria care i-a adus celebritatea.

Conform Recording Industry Association of America, rapperul originar din Detroit a devenit primul artist premiat cu doua distinctii RIAA Digital Single Diamond. Eminem isi trece astfel in palmares o reusita pe care putini artisti o vor putea atinge vreodata.

Doua sunt piesele care i-au adus rapperului de 41 de ani cele doua premii RIAA. Single-ul „Not Afraid” si colaborarea cu Rihanna, „Love The Way You Lie”, ambele prezente pe discul „Recovery” (2010), au depasit pragul de 10 milioane de exemplare comercializate in format digital.

„Suntem incantati sa il desemnam pe Eminem primul artist care a castigat doua premii RIAA Digital Diamond”, a declarat Cary Sherman, CEO RIAA.

In afara de aceste doua distinctii, Eminem a marcat si doua albume premiate cu discul de diamant: „The Marshall Mathers LP” si „The Eminem Show”. In plus, rapperul din Detroit a vandut peste 37 de milioane de albume si aproape 31 de milioane de single-uri in format digital doar in Statele Unite ale Americii.

In anul 2013, Eminem a revenit in forta pe scena muzicala prin lansarea albumului „MMLP2”, disc de pe care fanii au putut asculta piese de succes, printre care se numara „The Monster”, un featuring cu Rihanna. Colaborarea lor a ajuns pe locul 1 in Billboard 100.