MUZ FM

NEWS

Enrique Iglesias, acuzat de plagiat din cauza cântecului „Bailando” – VIDEO

Enrique Iglesias a fost dat în judecată de doi compozitori care îl acuză pe cântăreţul spaniol că a plagiat o melodie de-a lor atunci când a înregistrat piesa „Bailando”.

Cristian Escuti şi German Schulz afirmă că single-ul „Bailando” reprezintă de fapt o copie a piesei lor „Quiero Bailar Contigo”, înregistrată în 2009 şi propusă ulterior, în 2012, directorilor de la Sony Music, informează contactmusic.com.

Cei doi compozitori nu au primit niciun răspuns de la managerii casei de discuri şi au presupus că aceştia au ales să ignore propunerea lor, până când au ascultat single-ul „Bailando”, lansat de Enrique Iglesias în 2014.

Cristian Escuti şi German Schulz, citaţi de TMZ.com, spun că ritmul, linia melodică, versurile şi corul din refrenul piesei lui Enrique Iglesias au fost preluate din cântecul lor.

„Bailando” este un cântec înregistrat de cântăreţul spaniol Enrique Iglesias pentru cel de-al 10-lea album de studio al său, „Sex and Love”, apărut pe piaţă în anul 2014. Versiunea originală a piesei, înregistrată în limba spaniolă, reprezintă o colaborare a cântăreţului spaniol cu artiştii cubanezi Descemer Bueno şi Gente de Zona. Cântecul a fost lansat de Universal Republic Records şi reprezintă cel de-al şaselea extras pe single de pe albumul „Sex and Love”.

Enrique Iglesias, fiul celebrului cântăreţ spaniol Julio Iglesias, a călcat pe urmele tatălui şi a ajuns unul dintre cei mai în vogă artişti pop din ultimele două decenii. „Escape” (2001) este cel mai de succes album al artistului latino, fiind vândut în peste 10 milioane de exemplare în întreaga lume.