MUZ FM

NEWS

Eurovision, varianta asiatica, ar putea fi gazduit de … Australia

Competitia Eurovision ar putea avea o versiune asiatica, incepand din anul 2017, cu 20 de tari concurente, prima editie urmand sa fie gazduita de Australia, informeaza reteaua de televiziune australiana SBS.

SBS a anuntat, luni, ca a semnat un acord cu European Broadcasting Union (EBU), care ii ofera optiunea de a organiza, in exclusivitate, un concurs similar cu Eurovision in regiunea Asia Pacific, potrivit The Guardian, citat de News.ro.

Potrivit SBS, la Eurovision Asia s-ar inscrie 20 de competitori din regiunea Asia Pacific, iar prima editie ar urma sa fie gazduita de Australia, in anul 2017.

Potrivit postului de televiziune Blink TV, care a produs emisiunile Eurovision difuzate de SBS inca din anul 2009, competitia Eurovision Asia ar putea atinge o audienta de peste un milliard de telespectatori, in comparatie cu 200 de milioane de telespectatori pe care concursul Eurovision ii atrage in fiecare an.

Intrucat Eurovision Asia se afla in primele etape ale dezvoltarii sale, SBS nu a putut confirma tarile participante sau daca Australia ar concura in noua competitie, dupa ce a debutat la Eurovision in anul 2015. In finala, reprezentantul Australiei, Guy Sebastian, s-a clasat pe locul al cincilea.

China a difuzat competitia Eurovision pentru prima data in anul 2015. Un purtator de cuvant al Hunan Television, Ying Lei, a spus ca tara ar fi interesata sa participe la Eurovision, la fel ca Australia.

Sietse Bakker, reprezentantul competitiei Eurovision, a confirmat, in mai 2015, ca interesul Chinei de a participa in competitie este in crestere. „Daca acest interes creste, cine stie? In cativa ani am putea avea un concurs musical mondial”, a declarat el.

Totusi, in luna iunie, European Broadcasting Union a anuntat, pe Twitter, ca nu exista planuri pentru ca Republica Populara Chineza sa participe la Eurovision.

Sursa: ziare.com

Lasă un răspuns