MUZ FM

NEWS

Facebook anunță modificări majore ale News Feed-ului.

Facebook a anunţat noi schimbări pentru newsfeed. De acum înainte vor avea prioritate conţinuturile distribuite de familiile şi de prietenii internauţilor, în detrimentul companiilor şi altor pagini.

Potrivit şefului companiei, Mark Zuckerberg, în flux va apărea mai puţin „conţinut pasiv”, care îi invită pe utilizatori doar să privească sau să citească. Astfel, utilizatorii vor primi mai puţine clipuri video virale şi articole sponsorizate de anumite mărci.

Facebook spune că modificările sunt rezultatul cercetărilor asupra modurilor în care utilizatorii răspund emoţional la diferitele tipuri de conţinut. Vor apărea mai puţine postări care îi pot afecta emoţional sau stresa pe oameni.

Schimbările au şi rolul de a reducere expunerea la ştirile false, dar şi de a sparge „bulele” (numite „filter bubbles”) în care oamenii trăiesc pe Facebook. Compania a fost acuzată că le serveşte utilizatorilor în special conţinut care se potriveşte cu propriile lor puncte de vedere, fără să le arate şi păreri diferite.

Facebook, cea mai mare reţea de socializare online din lume, are aproximativ 2 miliarde de membri.

______________________________________________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
_____________________________________________________________

Sursa: antena3.ro

Lasă un răspuns