MUZ FM

NEWS

Google ar putea șterge milioane de aplicații din Play Store

Google a început să anunțe dezvoltatorii că aplicațiile acestora vor fi mai puțin vizibile în viitorul apropiat și ar putea dispărea complet din Magazinul Play, dacă încalcă în continuare politicile cu privire la datele utilizatorilor.

Conform politicilor Google cu privire la datele utilizatorilor, dezvoltatorii trebuie să atașeze o politică de confidențialitate validă, mai ales când aplicația în cauză operează cu informații sensibile. Cei mai mulți au o problemă în comun: nu au o politică de confidențialitate.

Acești dezvoltatori trebuie să introducă o politică de confidențialitate atât în cadrul aplicației, cât și în descrierea din Magazin.

Dacă Google va lua decizia de a șterge din Play Store un număr însemnat de aplicații, asta ar putea avea beneficii pe mai multe planuri. Funcțiile de căutare în interiorul Magazinului sunt mai degrabă nefolositoare, deoarece de multe ori este greu să găsești tocmai ceea ce cauți.

De asemenea, există o mulțime de aplicații de tip zombie în Play Store. O mulțime de aplicații au rămas ani de zile în platformă, fiind abandonate de către dezvoltatori și devenind chiar inutile pe măsură ce versiunile de Android au avansat. În plus, și aplicațiile pe care dezvoltatorii cărora nu vor să le adauge astfel de politici, din varii motive, vor dispărea din magazin.

Google le oferă dezvoltatorilor timp până pe 15 martie pentru a adăuga politicile de confidențialitate în aplicații.

Sursa: playtech.ro

Lasă un răspuns