MUZ FM

NEWS

Ice Bucket Challenge sau provocarea in scop caritabil

Ice Bucket Challenge denumită oficial şi ALS Ice Bucket Challenge este o activitate care implică răsturnarea unei găleţi cu gheaţă şi apă pe cap sau donarea unor bani catre ALS Association din State.

Intreg procesul a devenit viral in vara lui 2014 si o groaza de celebritati au acceptat provocarea.

Participantii, dupa completarea actiunii, au dreptul de a nominaliza alte trei persoane. Acestea au la dispozitie 24 de ore pentru a accepta provocarea sau a dona 100 de dolari.

ALS (Amyotrophic lateral sclerosis) este o boala care afecteaza celulele nervoase din creier si din sira spinarii si care, in cele din urma, duce la paralizie generala.

In 2014, intreg procesul de strangere de fonduri pentru cercetarea acestei boli a devenit un fenomen, in special in Statele Unitele ale Americii. Celebritati, politicieni, artisti si americani de rand au umplut internetul cu filmulete in care-si varsa o galeata cu apa si gheata in cap.

Astfel, incepand cu 29 iulie, momentul in care s-a dat startul provocarii, s-au strans peste 5.5 milioane de dolari, in comparatie cu suma de 32.000 de dolari, acumulata in 2013.

 

Vedetele care au răspuns provocării această săptămână sunt:  Lady Gaga, Jennifer Lopez, Cristiano Rolando, Jessica Alba, Gwen Stefani, Justin Bieber, C Robert Downey Jr., Selena Gomez, Taylor Swift, Bill Gates şi alţii.

Sursa: metropotam.ro