MUZ FM

NEWS

Incep inscrierile pentru Eurovision 2014 Romania!

Romania a confirmat la finalul anului trecut participarea la editia de anul acesta a concursului Eurovision. Incepand cu jumatatea lunii ianurie, artistii isi vor putea inscrie piesele pentru prima etapa a selectiei nationale.

Intre 15.01 si 14.02 se desfasoara inscrierile pentru concurs, cu depunerea sau trimiterea pieselor si a documentelor prevazute de Regulament la TVR sau prin e-mail pe adresa eurovision@tvr.ro).

Dupa aceasta perioada urmeaza preselectia pieselor inscrise in concurs, realizata de un juriu specializat (19.02-20.02), iar pe 20 februarie vor fi anuntate cele 12 melodii finaliste. Pe 1 martie va fi, asa cum ne-am obisnuit, selectia nationala, concursul fiind televizat iar romanii vor putea sa voteze favoritii care sa reprezinte Romania la Copenhaga.

Cei care doresc sa participe la selectie pot trimite pe adresa TVR – Calea Dorobantilor, nr. 191, sector 1, Bucuresti sau pot depune la Registratura TVR un plic inchis cu urmatoarele documente: un CD, continand varianta finala a piesei si o versiune negativ in format WAV. Plicul trebuie sa contina urmatoarele informatii legate de piesa: titlul, numele compozitorului (compozitorilor), numele autorului (autorilor) versurilor, numele interpretilor si al producatorului (publisher-ului), daca exista.

In acest an, inscrierile se pot face si prin e-mail la adresa eurovision@tvr.ro, doritorii trimitand piesa in format MP3, cu aceleasi detalii despre melodie enuntate anterior. In aceasta situatie, vor fi considerati inscrisi cei care au primit confirmarea de la adresa de e-mail eurovision@tvr.ro. In ambele cazuri, piesele vor fi insotite de documentele anexe Regulamentului oficial, descarcabile de pe site-ul eurovision.tvr.ro, semnate de toti cei implicati in realizarea si interpretarea melodiilor, precum si dovada achitarii taxei de inscriere (copie OP).

Melodia inscrisa nu trebuie sa fi fost lansata comercial si/sau interpretata public (integral sau partial) inainte de 1 septembrie 2013. Depunerea pieselor la Registratura TVR (intrarea din strada Ermil Pangrati) se poate face in intervalul orar: 8.00 – 20.00, iar expedierea prin posta trebuie realizata pana la data de 14.02.2014 (data postei).

Piesele inscrise in concurs nu trebuie sa depaseasca 3 minute, iar varsta minima a interpretilor trebuie sa fie de 16 ani impliniti la data finalei internationale, conform Regulamentului EBU. Informatii suplimentare pot fi gasite pe eurovision.tvr.ro, sectiunea Regulament, incepand cu 12 ianuarie.

Pe 20 ianuarie, la Copenhaga, va avea loc tragerea la sorti a tarilor participante pentru intrarea intr-una din cele doua semifinale ale concursului. Si Romania va trece prin acest proces pentru ca nu a reusit sa se califice in primele 10 tari anul trecut, piesa It’s My Life interpretata de Cezar Ouatu ocupand locul 13. Paula Seling si Ovi, cei care au adus locul 4 in 2010 se pare ca vor intra in competitie si anul acesta.

Cine credeti ca ar trebui sa se inscrie la Eurovision ca R.Moldova sa ajunga in primele 10?