MUZ FM

NEWS

La muuuuz ani, David Guetta !!!

David Guetta, DJ-ul francez care a cucerit planeta cu hiturile sale, a împlinit 51 de ani. A început să facă muzică în 1984, pe când avea doar 17 ani și a lansat de atunci hit după hit.

Davida Guetta s-a născut pe 7 noiembrie 1967, în Paris, Franța. Mama sa este de origine belgiană, iar tatăl său a fost un marocan de origine evreiască.
La 17 ani, atunci cand era încă copil Guetta, a început să mixeze melodii în Clubul Broad din Paris. El a descoperit muzica house când a auzit o piesă a lui Farley Keith la un post de radio francez în 1987. Un an mai târziu, și-a început petrecerile nocturne. În 1990, a lansat „Nation Rap”, o melodie hip-hop în colaborare cu rapper-ul francez, Sidney Duteil.

La începutul anilor ’90, Guetta a mixat melodii precum Le Centrale, the Rex, Le Boy, și Folies Pigalle. Primul single al lui Guetta, lansat în 1994 în colaborare cu vocalistul american, Robert Owens, numit „Up & Away” a fost un mic hit în cluburi. În 1995, Guetta a devenit proprietarul clubului de noapte Le Palace și a continuat să organizeze petreceri în clubul său și în altele precum petrecerile „Scream” în Les Bains Douches.
David Guetta este DJ și producător muzical francez de muzică house. Inițial fiind un DJ în cluburi de noapte în anii ’80 și ’90, el fondează Gum Productions și își lansează primul său album, Just a Little More Love, în 2001. Mai târziu, el a lansat albumurile Guetta Blaster (2004) și Pop Life (2007). Din albumul său din 2009, One Love care include hit-urile „When The Love Takes Over” (împreună cu Kelly Rowland), „Gettin’ Over You” (împreună cu Chris Willis, Fergie & LMFAO) și „Sexy Bitch” (împreună cu Akon), cel din urmă hit a ajuns în top 5 SUA, iar toate cele 3 hit-uri au ajuns #1 în UK. El a lucrat cu o varietate de artiști dintre care și Britney Spears, Akon, Chris Willis, Kelly Rowland, Lil’ Wayne, Kelis, Madonna, Kid Cudi, Estelle, Fergie, Amy Palmer, K’naan, will.i.am, LMFAO, Dane Bowers, Flo Rida și Shakira.

David Guetta a vândut peste 6 milioane de albume și 15 milioane de single-uri în lumea întreagă. În 2011 Guetta a fost votat DJ-ul #1 în sondajul ‘DJ Mag Top 100 DJs’.

În 2013, Billboard a clasificat cântecul său „When Love Takes Over” ca fiind colaborarea numărul #1 în dance-pop din toate timpurile.

_____________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: ro.wikipedia.org

Lasă un răspuns