MUZ FM

NEWS

Lady Gaga o poate salva pe Inna dintr-un proces de plagiat

Prima înfăţişare în procesul de plagiat pe care spaniolul Robert Ramirez Carrasco l-a intentat trupei Play&Win (compozitorii din spatele proiectului Inna) are loc astăzi, la Tribunalul Bucureşti, informează wowbiz.ro.

Play&Win sunt acuzaţi de compozitorul spaniol că ar fi plagiat piesa „Club Rocker”, însă românii pledează nevinovaţi şi invocă argumentul Lady Gaga vs piesa „Just Dance”, o altă piesă care seamănă izbitor de mult cu o altă compoziţie a lui Ramirez.

„E o coincidenţă cauzată de tehnica modernă de a compune”, a declarat pentru ziarulring.ro managerul Play&Win şi al Innei, Lucian Ştefan.

La rândul lor, avocaţii care îi reprezintă pe Play&Win au declarat pentru site-ul citat mai sus: „Asemănările minore (prima măsură de refren) care există între piesa cetăţeanului spaniol şi piesa «Club Rocker» interpretată de INNA sunt consecinţa unei coincidenţe datorate probabil folosirii în procesul de creaţie a aceleiaşi tehnici de producţie, şi anume: patru acorduri armonice comune. Cele patru acorduri armonice sunt în domeniul public (le poate folosi în mod liber oricine), fiind folosite în muzică şi înainte de data la care cetăţeanul spaniol pretinde că a creat piesa sa. De exemplu, aceleaşi acorduri se regăsesc în piesa muzicală «Just Dance» – Lady Gaga, lansată în anul 2008.”

Dacă Tribunalul Bucureşti va lua în considerare argumentul Lady Gaga vs „Just Dance”, Inna şi Play&Win ar putea primi o sentinţă favorabilă în acest proces.

Sursa: One.ro