MUZ FM

NEWS

Lucia Scheleruc de la Muz FM are o mare pasiune! Află ceea ce nu ştiai despre ea – FOTO

Lucia Scheleruc, DJ-itza de la Muz FM este o fashionistă autentică. Mai nou, acum doua luni şi-a lansat şi un blog pe care îi puteţi urmări activităţile – http://dressinstereo.com/

Mai jos avem şi un interviu cu frumoasa prezentatoare de la Muz FM, în care îi “descoasem” garderoba şi aflăm de unde vine marea sa pasiune pentru haine, modă şi stil.

Lucia, ştim că pe lângă radio şi muzică mai ai o mare pasiune. Eşti o fashionistă şi mai nou, ai şi un blog în care îţi publici activitaţile din acest domeniu. Ce putem găsi pe blogul tău, dacă facem o tură prin el?

Mă găsiţi pe mine aşa cum sunt eu, cu sufletul la vedere, asta ar fi important de spus! Sunt o fire deschisă şi cred că o femeie  ar trebui să fie în primul rând reflecţia sufletului său iar în sufletul meu e veşnica muzică, dragoste nebună de viaţă şi pasiunea pentru frumos!

lucia_066

Cum ţi-a venit ideea să le combini pe toate?

Ideea mi-a venit încă la vârsta de 16 ani când în Moldova aveau să apară primele computere conectate la internet, atunci când nu exista noţiunea de Blog ci doar simpla noţiune de SITE şi când  un prieten de al meu care făcea programare mi-a propus să îmi facă o pagină personală pe Internet! M-am gândit la concept, idee, am pus totul pe foaie iar el mi-a făcut macheta pe care o ţin minte şi acum: 2-3 domnişoare pe fundal roşu  tocmai părăsesc magazinul unde au mers la shopping! Arăta exact ca un BLOG de modă  în zilele noastre!

Doar că pagina lansată atunci a fost dată uitării pe parcurs din lipsă de timp, deşi interesul meu pentru acest domeniu nu a dispărut. Acum realizez că probabil eu am fost prima domnişoară cu blog de modă din Moldova pentru ca am conceput această idee dar uite că aşa şi nu am ajuns de atunci să o menţin vie.

lucia_027

Aproape în fiecare zi te vedem în studioul Muz FM cu o haină sau un accesoriu nou. Cât de mare este garderoba ta de fapt şi cât timp ţi-a luat să achiziţionezi toate hainele care le ai?

Mereu îmi iau câte ceva nou! Persoanele apropiate zic că garderoba mea e mare dar cum poate sa zică o femeie ca mine că are prea multe haine? Ea zice exact contrariul şi oricâte ar avea, mereu este insuficient! Eu zic că e mică garderoba mea. Aş vrea o cameră specială doar pentru haine. Au început să nu-mi mai placă dulapurile. Îmi par inutile din momentul în care ai putea să ai o încăpere confortabilă şi mare doar pentru haine.

Oricum, până în prezent am zeci de cutii depozitate prin podul casei sau în garaj!

lucia_175

Ce designeri te-au inspirat cel mai mult?

Cel mai mult mă inspiră dar şi mă reprezintă ceea ce fac cei doi fraţi talentaţi – Dean and Dan Caten de la DSQUARED2, apoi Alexander Wang  şi Isabel Marant.

Cum îţi defineşti stilul personal?

Casual, Sporty-Chic.

Care sunt cele 3 lucruri din garderobă de care nu te poţi lipsi?

Blugii boyfriend, sacoul şi pantofii cu toc!

Care ar fi, după tine, accesoriul pe care orice femeie trebuie să-l deţină?

Zâmbetul şi rujul de culoare roşie – acestea sunt cele mai importante accesorii pentru mine!

lucia_029

Cum combini tu moda cu stilul?

Foarte simplu! Moda e ceea ce cumperi iar stilul e ceea ce faci cu cele cumpărate. Asta ar fi unica tangenţă dintre modă si stil pentru mine! De fapt nu sunt genul de femeie care se lasă ghidată de modă şi nici nu am fost nicodată! Mai degrabă sunt un Trendsetter. Dacă îmi place cum se combină piesele într-o ţinută – aşa le accept şi le port, mă conduc mereu după porniri şi simţuri interioare!

De când şi de unde se trage pasiunea asta pentru hainele combinate frumos?

Imi amintesc anii 90, atunci cand informarea în domeniul modei în Moldova nu avea loc decât prin intermediul revistelor de modă aduse de părinţii vreo unui  coleg de clasă  sau de un vecin care avea deplasări prin Germania. A fi original prin modul în care te îmbrăcai era în exclusivitate un drept de autor pe atunci! Erai exact în punctul ZERO şi aveai ocazia să explorezi creativitatea până la potenţialul ei maxim aşa cum puţini o făceau pe atunci! Aşa se năşteau modele de haine cusute la atelierul din localitea unde trăiam şi la care după asta mergeau şi celelalte fete care cereau să li se facă rochie sau pantaloni exact ca ai Luciei!

Ţin minte reacţiile mele când mă întâlneam cu ele pe stradă sau pe holul şcolii. Nu erau din cele mai bune senzaţii pe care le puteam simţi pentru că tocmai îmi furaseră  ideile dar cu timpul am înţeles că începe să-mi placă! Atunci eram sigură că mă fac designer vestimentar, dorinţă care a rămas până acum una ascunsă.

lucia_060

E o tendinţă la noi în tară în ultima perioadă ca unele persoane publice sau fashionistele să mai organizeze câte un iarmaroc şi să vândă din mulţimea de haine pe care le au şi nu le mai poartă. Te-ai gândit la asta? Sau ceea ce ai tu în garderobă nu este de vânzare?

De fapt mereu mi-am vândut hainele!  Nici nu îmi mai amintesc modalităţile şi persoanele la care au ajuns! Hainele achizitionate nu se retin prea mult timp pe rafturile şi umeraşele din dulap pentru că pur şi simplu nu aş avea unde să le ţin, norocul meu e că am multe verişoare şi prietene. Mai nou, am  descoperit că multe bloggeriţe vând hainele chiar la ele pe blog şi mi-a plăcut ideea. Cred ca voi prelua şi eu pe parcurs această practică foarte comodă şi utilă.

lucia_213

Pe final de interviu am o rugaminte la tine! Că tot lucrezi la radio, spune-ne care este melodia care crezi tu că se asortează perfect cu stilul tău vestimentar?

Să ştii că ai menţionat foarte bine un lucru! Eu ascult doar muzica ce mă reprezintă în totalitate, la fel cum port şi hainele care se mulează pe mine perfect.

Ti-aş da tot playlistul meu personal care se măsoara în terra bites, dacă vreţi să mă cunoaşteţi mai bine dar mă limitez totuşi la întrebarea ta şi îţi dau piesa pe care o ascultam recent.

James Benitez – The Muzik (Original Mix) –https://www.youtube.com/watch?v=ejEozoZEEWc

lucia_098

Sursa: zumi.md