MUZ FM

NEWS

Luminile bradului de Crăciun de la Rockefeller Center din New York au fost aprinse

Orașul New York a îndeplinit miercuri seară o tradiție care datează de opt decenii aprinzând luminile bradului de Crăciun, instalat la Rockefeller Center, într-un eveniment care marchează începerea Sărbătorilor de Iarnă, relatează EFE.

Instalația de lumini care împodobește bradul norvegian, adus din Oneonta, din nordul statului New York, a fost aprinsă într-un eveniment care a fost precedat de un spectacol de muzică live. Aproximativ 8 kilometri de cablu electric au fost necesari pentru a lega cele 50.000 de lumini LED, care împodobește bradul vechi de 90 de ani și având o înălțime de aproape 29 de metri, instalat într-unul din locurile cele mai emblematice ale orașului.

În vârful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiție din 2004, o stea împodobită cu 25.000 de cristale Swarowski având diametrul de trei metri.

shutterstock-143413801-e1480438425312-605x468

Luminile au fost aprinse de actorii Alec Baldwin și Kate McKinnon.A fost de asemenea prezent primarul orașului New York, Bill de Blasio.

rockefeller-center-christmas-tree-lighting-htdolssu

Tradițional, ceremonia s-a încheiat cu un concert de excepție susţinut de artiști de renume precum Neil Diamond, Sarah McLachlan și Tori Kelly.

Bradul va rămâne va fi aprins în fiecare seară până pe 7 ianuarie, iar în ziua de Crăciun luminițele vor rămâne aprinse 24 de ore.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns