MUZ FM

NEWS

Moby se lansează în comerţul online cu produse destinate stilului de viaţă vegan

DJ-ul şi cântăreţul american Moby îşi lansează un site web destinat comerţului cu produse special concepute pentru stilul de viaţă vegan, iniţiativa fiind o continuare a proiectului restaurantului nonprofit Little Pine, informează contactmusic.com.

Moby, un cunoscut activist pentru drepturile animalelor şi vegan de o viaţă, a deschis în noiembrie 2015 restaurantul non-profit Little Pine, care serveşte mâncare vegană, fără derivate animale, în cartierul Silver Lake din Los Angeles.

Acesta îşi extinde compania Little Pine cu un site de comerţ online care cuprinde şi „Cadouri inspirate şi bunătăţi Little Pine”, printre care se numără bunuri destinate consumului, produse de sănătate şi frumuseţe, ceaiuri şi cărţi. Toate produsele sunt vegane, prietenoase cu animalele şi fabricate etic. Toate profiturile vor fi donate unor organizaţii de binefacere pentru animale, la fel cum se întâmplă cu mare parte din încasările restaurantului său.

De asemenea, Moby îşi va lansa mult-aşteptatul album „Long Ambients 2016: sleep, calm on the site”.

Veganismul este atât o dietă, cât şi un stil de viaţă, ce constă în excluderea folosirii animalelor pentru mâncare, îmbrăcăminte sau orice alt scop. Principiul de bază al veganismului este angajamentul etic faţă de drepturile animalelor, mediul înconjurător, sănătatea umană şi alte considerente religioase şi/sau spirituale.

Spre deosebire de vegetarianism, care este este o dietă alimentară, din punct de vedere dietetic, veganismul exclude şi mierea, produsele lactate şi ouăle, iar din punct de vedere filosofic, veganismul interzice folosirea oricărui tip de produs animal, haine şi alte accesorii de origine animală.

Moby, pe numele său adevărat Richard Herman Melville, a început să facă muzică încă de la vârsta de 9 ani, la 13 ani având deja prima sa trupă de muzică punk, Vatican Comandoes. Cariera sa muzicală a căpătat în timp valenţe dintre cele mai diverse, ajungând de la rock, punk şi heavy metal la dance, techno şi chiar ambiental. Primul său single, „Go”, a fost lansat în 1991, fiind extrem de bine primit de public şi inclus de revista Rolling Stone în topul celor mai bune piese din toate timpurile.

De-a lungul timpului, pasiunea neobosită de a face muzică i-a adus lui Moby vânzări de peste 20 de milioane de discuri în toată lumea, el fiind celebru nu doar pentru compoziţiile proprii, ci şi pentru colaborările cu numeroşi alţi artişti, precum Sophie Elis Bextor, Britney Spears, Gwen Stefani şi Kelis, şi remixurile realizate pentru staruri ca David Bowie, Metallica, The Beastie Boys şi Public Enemy.

Opt albume de studio ale lui Moby au fost premiate cu discuri de aur şi platină, acesta lansând nenumărate compilaţii şi EP-uri. Hituri ca „Hymn”, „Feeling So Real”, „Come on Baby”, „Why Does My Heart Feel So Bad?”, „Lift Me Up”, „Natural Blues”, „Porcelain”, „Find My Baby”, „Jam for the Ladies”, „Slipping Away”, „I Love to Move in Here” i-au adus lui Moby statutul de artist cult în istoria muzicii. De-a lungul carierei, a susţinut peste 3.000 de concerte live, fiind cap de afiş la festivaluri internaţionale precum Glastonbury, Exit, Werchter şi Benicassim.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns