MUZ FM

NEWS

Muz FM #RECOMANDĂ: Ce trebuie să cunoşti despre cultura mexicană

Ce poţi spune despre Mexic fără să cauţi în enciclopedie? Poncho, sombrero, tequila, mariachi, deşert, cactuşi… O imagine pe care ţi-au creat-o, în mare parte, filmele. 

Să ştii însă că şi filmele pot deveni realitate! Descoperă cultura mexicană şi tradiţiile inedite a acestui popor, la Fiesta Mexicana din data de 15 Iulie, începând cu ora 13:00. (Vezi detalii: https://goo.gl/sAJeM3 )

Şi pentru că te tot informăm despre cele mai frumoase evenimente din ţară, îţi propunem şi nişte curiozităţi despre tradiţiile mexicane pe care neapărat trebuie să le cunoşti atunci când vei merge la Fiesta Mexicana: 

5. Capitala Mexicului este Ciudad de Mexico

Orașul Mexico precum și zona sa metropolitană sunt printre cele mai populate din lume, având aproximativ 20.000.000 de locuitori. Zona metropolitană Distrito Federal este una dintre cele mai extinse zone urbane ale lumii formând o elipsă.

4. Tequila este băutura tradiţională a mexicanilor

Una dintre cele mai cunoscute şi consumate la nivel global, foarte puţini ştim că această licoare alcoolică este benefică organismului uman şi nu doar ne poate aduce câteva satisfacţii. 
Tequila se adaugă în diverse meniuri gătite, conferind o aromă aparte. Spre exemplu, stridiile vor deveni mai gustoase dacă le condimentăm cu un strop de tequila sau putem face sosul de salsa mai picant.

Un lucru la fel de curios este că tequila poate fi şi o sursă alternativă de energie. Un studiu din 2011 de la universitatea Oxford a demonstrat ca maşinile ar putea fi alimentate cu… tequila. Bine, nu neaparat tequila, ci mai degraba plantele din care se face, agavele, ar putea reprezenta în viitor o sursă de biocombustibil.

3. Mâncarea tradiţională mexicană este variată şi extrem de delicioasă

Guacamole

Un sos extrem de faimos în lumea întreagă este guacamole. Istoria sosului e la fel de veche precum oamenii indigeni din zonă, acesta fiind creat de azteci, cu mult înainte de fondarea actualului Mexic. Rețeta originală cere doar avocado, sare de mare și suc de limetă, însă rețetele moderne adaugă și roșii, usturoi, ceapă sau alte ingrediente. Acest sos este cel mai des consumat cu chipsuri din tortilla (nachos), dar poate fi folosit și ca umplutură în diverse sandwich-uri de tortilla.

Quesadilla 

Quesadilla s-ar traduce sub forma unei tortilla umplute cu queso (brânză). Acest preparat a apărut în timpul colonizării Mexicului de azi și este făcut dintr-o tortilla de porumb încălzită într-o tigaie, peste care se pune queso de Oaxaca (o brânză asemănătoare Mozzarellei). Se împătură tortilla în două, peste brânza topită. Quesadilla poate fi mâncată cu diverse sosuri precum Pico de Gallo și Guacamole.

2. Limba oficială a Mexicului este spaniola

Bună dimineaţa în spaniolă e Buenos días

Pentru a te prezenta spui: Hola, me llamo …

Gracías e mulţumesc, iar Te Amo e te iubesc 🙂

1. Zorro şi Frida Kahlo sunt două dintre cele mai personalităţi „născute” în Mexic

Mult prea iubitul Zorro este un personaj fictiv apărut pentru prima dată în romanul Blestemul lui Capistrano scris de scriitorul american Johnston McCulley. Uniforma lui Zorro este un costum negru cu o tunică, o palarie mică (în stilul pălăriilor din Andaluzia), plată și o mască care îi acoperea ochii si fruntea. Arma lui favorită este sabia cu care adeseori lăsa semnul lui distinctiv: un larg Z la nivelul pieptului, rupând cu varful sabiei hainele inamicilor umiliți.

Frida Kahlo de Rivera a fost o pictoriță mexicană care s-a făcut cunoscută mai ales prin autoportretele sale pictate într-un stil suprarealist. Frida Kahlo s-a născut și a murit în capitala Mexicului, Mexico City, în casa sa, cunoscută sub numele de Casa Albastră.

 

Nu uita: 15 Iulie, ora 13:00, curtea Muzeului Naţional de Etnografie

YARDSALE Fiesta Mexicana, ne vedem acolo!

_________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: wikipedia.com 

 

 

Lasă un răspuns