MUZ FM

NEWS

Muzică aduce beneficii sănătăţii

Cercetătorii au descoperit că muzica are numeroase beneficii pentru sănătate, în general, de la ameliorarea durerilor fizice, până la îmbunătăţirea memoriei.

Muzica activează anumite regiuni ale creierului ce sunt implicate în mișcare, atenție, învățare și memorie. De asemenea muzica eliberează în creier dopamina, o substanță chimică ce îmbunătățește starea de spirit și reduce anxietatea. Dopamina mai induce plăcere, bucurie și motivație.

Muzica întărește sistemul imunitar, poate crea experiențe emoționale pozitive ce rezultă din secreția unor hormoni ce stimulează imunitatea. Ea ajută pacienții ce au suferit accidente cerebrale să își amintească lucruri personale.

Totodată, muzica ameliorează durerea. Pacienții care au fost operați și au ascultat muzică înainte, în timpul sau după procedură, au arătat nivele scăzute de durere, anxietate și au cerut mai puține analgezice.

Iar atunci când chirurgii ascultă muzica lor preferată li se îmbunătățește tehnica chirurgicală și eficiența.

Muzica pe care o asculți cu plăcere te face să fii mai drăguț cu alte persoane și dacă ești un muzician căruia îi place să cânte la un instrument, creierul tău va trage simetric când asculți muzică.  Și zona corp calos din creierul tău se va mări în dimensiuni, fiind zona care face legătura dintre emisfera dreaptă și cea stângă a creierului.

Un studiu a demonstrat că muzica ajută copiii care suferă de epilepsie, reducând numărul crizelor pacienților.

Dacă asculți muzică clasică relaxantă înainte de somn poți reduce insomniile.

________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: epochtimes-romania.com

Lasă un răspuns