MUZ FM

NEWS

MuzUP te premiază!

Pentru cei mai fideli ascultători Muz FM, matinalii noştri, Draggy şi Dana împreună cu editura ARC au pregătit premii inedite şi concursuri mega interesante, doar pentru tine! Fii cu ochi şi urechi în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la 07.00-10.00, la MuzUP ca să prinzi frumoasa ocazie de a primi în dar…CĂRŢI.  Robinson Crusoe, cei Trei Muşchetari sau Cartea Viselor sunt doar câteva din multitudinea de titluri ce te aşteaptă la cel mai tare matinal din ţară!

Despre cărţi:

romanul Capul, autor: Elçin

“Proza are la bază evenimente istorice reale – cucerirea principatelor din Transcaucazia de către Imperiul Rus, în speţă a hanatelor azere şi a cetăţii Baku (1805-1813). Expediţiile invadatoare sunt conduse de cneazul Pavel Dmitrievici Tsitsianov, pe numele adevărat Tsitsişvili. Descendent din nobili georgieni, figură istorică reală, militarul este unul dintre personajele centrale ale romanului. ”

 (citat: timpul.md)

Caleidoscopul Sentimental

O tendinţă antistress, care a cucerit timpul şi inimile multor oameni, vine într-un nou format, carte de colorat. „Caleidoscop Sentimental”, este o metodă perfectă de a investi timpul tău liber în a colora mozaicile deosebite şi atât de diferite. Suntem siguri că o vei savura din plin!

Căpitan la cincisprezece ani, autor: Jules Verne

Jules Verne vine cu un roman de aventuri lansat în decembrie anul 1878. El tratează în mod global problema sclaviei, în primul rând cea a comerțului cu sclavi, îndeosebi cel practicat de alți africani. Acțiunea romanului începe în anul 1873, iar în acest context, autorul atinge cele mai cumplite teme ale perioadei respective: războiul şi robia.

Abel Sanchez, autor: Miguel de Unamuno

Cu multă fineţe psihologică, Miguel de Unamuno construieşte această variaţie modernă pe tema mitului lui Cain şi Abel, sondând în profunzime resorturile şi consecinţele invidiei – „păcatul naţional” – pe care autorul îl atribuia Spaniei începutului de secol XX.

IVANHOE, autor: Walter Scott

Romanul relatează despre perioada de după a Treia Cruciadă, în 1194, când majoritatea cruciaţilor se întorc în Europa, iar Regele Richard este capturat de Ducele de Saxonia. Legendarul Robin de Locksley, cunoscut cititorilor ca Robin Hood şi ceata lui de oameni veseli sunt doar câteva dintre personajele acestui roman.
Cartea a fost scrisă şi publicată într-o perioadă de lupte strânse pentru emanciparea evreilor din Anglia, cu critici aspre la adresa nedreptăţilor împotriva lor. Ivanhoe îl însoţeşte pe Richard în Cruciade, unde se presupune că a avut un rol foarte important, mai ales în asediul de la Acre.

Cartea a fost adăugată în lucrarea „1001 de Cărți de Citit Într-o Viață”.

Te îndemnăm să fii alături de Dana şi Draggy în fiecare dimineaţă, de luni până vineri, de la 07.00-10.00, pentru a putea câştiga aceste cărţi dar şi multe altele de la editura ARC şi MuzUP! 🙂

 

 

 

Lasă un răspuns