MUZ FM

NEWS

Ne pregătim de cea mai lungă noapte din an!

Ca în fiecare an, deși iarna meteorologică sosește încă de la 1 decembrie, începutul iernii astronomice este marcat de un moment precis, cel al Solstițiului de iarnă .

Solstiţiu înseamnă „soare nemişcat” şi marchează cea mai scurtă zi şi cea mai lungă noapte a anului în emisfera nordică. Acest eveniment astronomic este legat de mişcarea anuală aparentă a Soarelui pe sfera cerească, ce reprezintă consecinţa mişcării reale a Pământului în jurul Soarelui.

Solstiţiul de iarnă coincide şi cu ultimul curent meteoric al anului, Ursidele, atunci când pot fi observaţi şi zece meteori pe oră, în noaptea de 22 spre 23 decembrie.

Fenomenul de stea căzătoare este arhicunoscut. Pentru o fracţiune de secundă cei interesaţi pot vedea acest fenomen, denumit de astronomi meteor. Particula de praf cosmic care arde în atmosferă se numeşte „meteoroid”, iar pietroiul care cade pe Pământ se numeşte „meteorit”.

Aşadar, în perioada de 21-22 decembrie vom avea parte de două fenomene astronomice: începutul solstiţiului de iarnă din 2018 şi curentul de meteori Urside, ultimul din acest an.

Ce NU ai voie să faci la Solstițiul de iarnă?

Atunci când au loc solstițiile, se spune că lupii ies și strigă la lună. Luna are o influență deosebit de benefică  asupra noastră și trebuie de profitat de acest moment al anului cât mai mult. Nu da cu piciorul oportunităților!

În noaptea Solstițiului de iarnă nu este bine să stai singur în casă, iar ziua de 22 decembrie este bine să o petreci în compania unor persoane dragi pentru a nu rămâne singur cel puțin până la următorul solstițiu. Este bine să aprinzi şi o lumânare pentru că este o zi cu o încărcătură energetică uriașă.

Această zi este potrivită pentru un proces de autoanaliză, de evaluare a efortului depus în cursul anului precum și a rezultatelor la care am ajuns.

Şi cel mai important: Indiferent de solstiţiul de afară, ascultă MuzFM în fiecare seară!

Sursa: mediafax.ro

_____________________

Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Lasă un răspuns