MUZ FM

NEWS

O cântăreață americană îi cere lui Justin Bieber să-i plătească drepturi de autor pentru ‘Sorry’

O cântăreață pop americană i-a cerut lui Justin Bieber să-i plătească drepturi de autor pentru un extras din piesa lui ‘Sorry’, relatează AFP.

Casey Dienel, pe numele său de scenă White Hinterland, susținută de cercuri muzicale independente, consideră că are dreptul la indemnizații „substanțiale”.

‘Ring the Bell’, cântec de pe al treilea album ‘Baby’ semnat de White Hinterland și lansat la începutul anului 2014, se deschide cu repetarea unor sunete cântate de o voce ascuțită, înainte ca sintetizatoarele să se facă auzite.

‘Sorry’, piesa de pe albumul ‘Purpose’ al celebrului cântăreț american lansată în noiembrie, a fost compusă tot pe baza repetării unor sunete vocale întretăiate de un ritm dance.

Chiar și un public neinițiat ar recunoaște imediat fragmentul și asemănările dintre cere două piese, se arată în plângerea depusă săptămâna trecută în fața unui tribunal federal din Nashville (Tennessee).

Casey Dienel consideră că echipa lui Bieber a preluat piesa ei ‘Ring the Bell’ și a deformat-o electronic fără acceptul său.

Numărul proceselor pentru drepturi de autor reclamate împotriva unor muzicieni celebri a crescut în ultimele luni.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns