MUZ FM

NEWS

O nouă generaţie, o nouă stea R&B!

Andra Day ne duce cu gândul la Rihanna, ca înfățișare, însă calcă pe urmele lui Amy Winehouse, Jessie J sau Adele, ca timbru vocal. Vă invităm să aflați povestea artistei în articolul de mai jos.

 

La ceremonia de decernare a premiilor Oscar, unul dintre numele care ne-au atras atenția este Andra Day. Artista a compus împreună cu muzicianul și actorul Common piesa “Stand Up for Something” de pe coloana sonoră a filmului “Marshall”. Cei doi au fost încântați să facă parte din proiect, considerând că subiectul nedreptății este foarte actual și în ziua de azi. Filmul spune povestea lui Thurgood Marshall, primul judecător de culoare de la Curtea Supremă de Justiție din Statele Unite ale Americii.

Andra Day a lansat în 2015 albumul ei de debut “Cheers to the Fall”, care a urcat pe locul 48 în Billboard 200. A fost nominalizat la categoriile “Best R&B Album” și “Best R&B Performance” pentru piesa “Rise up”, la premiile Grammy, un an mai târziu.

Artista, în vârstă de 33 de ani, s-a născut în Washington, dar s-a mutat în San Diego, California, la o vârstă fragedă. Atunci când era mică a început să cânte muzică bisericească și în paralel lua lecții de dans. În școala generală a început să fie pasionată de artele spectacolului și înfluențată în aceeși măsură de voci grele din lumea jazzului: Billie Holiday, Ella Fitzgerald sau Dinah Washington.

Printre cele mai importante momente din cariera artistei se numără concertul de la ceremonia de închidere din 2015 pentru Special Olympics, reinterpretarea uneia dintre piesele lui Nina Simone de pe coloana sonoră a documentarului de pe Netflix, “What Happened, Miss Simone?” sau invitația la Casa Albă, unde a cântat piesa ei, “Rise Up”. Aceasta a deschis mai multe show-uri ale lui Lenny Kravitz și a apărut într-o reclamă Apple, unde a cântat alături de Stevie Wonder.

______________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
____________________________

Sursa: infomusic.ro

Lasă un răspuns