MUZ FM

NEWS

O statuie din bronz a formaţiei The Beatles, inaugurată în Liverpool

O statuie din bronz care îi reprezintă pe membrii formaţiei The Beatles a fost inaugurată vineri, în oraşul natal al grupului, Liverpool, fiind oferită de proprietarii Cavern Club, localul unde cei patru muzicieni au cântat la începutul anilor 1960.

Monumentul, care îi înfăţişează pe John Lennon, Paul McCartney, George Harrison şi Ringo Starr mergând pe cheiul râului Mersey, a fost inspirat de o fotografie ce datează din 1963 şi a fost realizat de sculptorul Andy Edwards, informează bbc.com.

Ideea realizării unei astfel de opere a venit din partea lui Chris Butler, director al Castle Fine Art Foundry Ltd, care deţine un studio în oraşul britanic.

Andy Edwards speră ca lucrarea sa, care cântăreşte 1,2 tone, să devină un loc de pelerinaj pentru fani. „Imaginea aceasta pare să aducă laolaltă trecutul, prezentul şi viitorul, precum o maşină a timpului”, a spus artistul.

Sora lui John Lennon, Julia Baird, prezentă la evenimentul de inaugurare, a spus: „Statuia este realizată în memoria celei mai bune trupe din lume – formaţia care a făcut saltul de pe scena The Cavern spre recunoaşterea mondială”.

Statuia a fost dezvelită vineri, cu o zi înaintea sărbătoririi a 50 de ani de la ultima apariţie publică a formaţiei The Beatles în Liverpool, care a avut loc la Empire Theatre.

John Lennon, Paul McCartney, Ringo Starr şi George Harrison au format trupa The Beatles în 1960, unul dintre cele mai faimoase şi de succes grupuri din istoria muzicii rock, având la activ peste 1,1 miliarde de discuri vândute în lumea întreagă.

Sursa: mediafax.ro

Lasă un răspuns