MUZ FM

NEWS

OSCAR 2014 | ”12 ani de sclavie”, CEL MAI BUN FILM!

Emoții mari pentru nominalizații din acest an de la Oscar, care au aşteptat cu sufletul la gură, în Teatrul Dolby, din Los Angeles, să afle câștigătorii celor mai tari producții propuse pentru cea mai râvnită statuetă din lume. Filmele „Gravity” şi ”12 ani de sclavie” au fost marile câştigătoare ale serii, ele acumulând 7, respectiv 3 premii Oscar, în timp ce Matthew McConaughey şi-a adjudecat titlul de cel mai bun actor în rol principal, luându-le fața celor doi favoriți: Christian Bale și Leonardo DiCaprio.

Premiul Oscar pentru „cel mai bun film” a fost luat de pelicula ”12 ani de sclavie”care prezintă povestea unui bărbat ce luptă pentru supravieţuire şi libertate, într-o perioadă în care culoarea pielii stabileşte valoarea umană.

Oscarul pentru ”cel mai bun actor în rol principal” este acordat lui Matthew McConaughey, pentru rolul din ”Dallas Buyers Club”. Matthew McConaughey a făcut eforturi supraomeneşti şi a slăbit 20 de kilograme pentru a intra în rolul unui electrician texan care se luptă cu instituţiile medicale şi cu companiile farmaceutice după ce a fost diagnosticat cu virusul HIV, în 1986.

Jennifer Lawrence, care a fost la un pas să cadă pe covorul roșu, i-a ”certat” pe cei din sală care au râs de ea pe seama incidentului: ”De ce tot râdeți. Sunt cu ochii pe voi”. Actrița a anunțat nominalizările pentru cel mai bun actor în rol principal.

Cate Blanchet câștigă Oscarul pentru „cea mai bună actriță în rol principal”, în filmul ”Blue Jasmine”. ”Luați loc, sunteți prea bătrâni pentru a sta în picioare. Mulțumesc Academiei, pentru acest premiu, oricât de subiectivă ar fi alegerea”, și-a început Cate discursul de mulțumire, după care a făcut o glumă cam deocheată la adresa Juliei Roberts. ”Julia Roberts, i*-o-n m**nă!”, i-a strigat în glume blondina colegei ei de breaslă, și ea nominalizată la cel mai bun rol secundar pentru ”August: Osage County”.

Actorul Daniel Day-Lewis anunță nominalizările pentru cea mai bună actriță în rol principal
Update 6.34 Cel mai bun regizor Alfonso Cuaron, pentru pelicula ”Gravity”. ”Sandy, ești gravitatea. Ești cel mai bun om cu care am colaborat. Îți mulțumesc ție și lui mulțumesc lui George Clooney”, și-a început Cuaron emoționat discursul.

Cel mai bun scenariu adaptat: „12 ani de sclavie”, John Ridley

Cea mai bună coloană sonoră, ”Let it go”, în animația ”Frozen”.

Cel mai bun scenariu original, ”Gravity”, este al cincilea premiu.

Ellen DeGeneres anunță că site-ul de socializare Twitter a căzut pentru câteva minue, din cauza traficului adus de cei interesați de ceea ce se petrece la Oscarurile din 2014.

Marele Gatsby mai ia un Oscar, la categoria ”cea mai bună scenografie”. Catherine Martin și Beverly Dunn urcă pe scenă pentru a-și lua premiile

Cea mai bună imagine: „Gravity”, Alfonso Cuaron și Mark Sanger

„Gravity” mai primește un Oscar la categoria ”cea mai bună cinematografie”.

Oscarul pentru „cea mai bună actriță în rol secundar” merge la Lupita Nyong’O, din filmul ”12 ani de sclavie”

Cea mai bună editare-sunet: „Gravity”, Glenn Freemantle

Cel mai mixaj de sunet: „Gravity”, Skip Lievsay,Niv Adiri,Christopher Benstead, Chris Munro

Cel mai bun film străin: ”The Great Beauty”

Angelina Jolie, Angela Lansbury, Steve Martin şi creatorul de costume Piero Tosi au primit Oscaruri onorifice pentru contribuţiile aduse industriei cinematografice

Cel mai bun film documentar: ”20 Feet from Stardom”

Cel mai bun scurtmetraj documentar: ”The Lady in Number 6”, despre ultima supraviețuitoare a Holocaustului, pianista Alice Herz-Sommer, care s-a stins din viață săptămâna trecută.

Cel mai bun scurtmetraj: ”Helium”

Cele mai bune efecte vizuale: ”Gravity” – Timothy Webber, Chris Lawrence, David Shirk, Neil Corbould

Cel mai bun lungmetraj de animație: ”Frozen”

Cel mai bun scurtmetraj animat: ”Hublot”

Cel mai bun machiaj: ”Dallas Buyers Club” – Robyn Matthews, Adruitha Lee

Cele mai bune costume: ”Marele Gatsby” – Catherine Martin

Cel mai bun actor în rol secundar: ”Dallas Buyers Club” – Jared Leto