MUZ FM

NEWS

Peste 60 de vedete se mobilizează în favoarea refugiaților(Video)

Peste 60 de celebrități s-au alăturat unor refugiați și membri ai organizațiilor de susținere într-un videoclip lansat joi de UNHCR. „Apărăm refugiații, mulțumim că ne apărați” – mișcarea #WithRefugees dorește să își arate prin acest clip sprijinul public pentru refugiații siliți să fugă din calea conflictelor, dar și opoziția față de discursul împotriva acestor persoane și politicile de azil tot mai restrictive, a afirmat Înaltul Comisariat al ONU pentru refugiați, relatează agerpres.ro .

Lansarea videoclipului a avut loc cu câteva zile înainte de Ziua Mondială a refugiaților, ce va fi marcată luni.

Înaintea reuniunii la nivel înalt asupra mișcărilor de migranți în lume, care va fi organizată în luna septembrie cu ocazia Adunării generale a ONU, va fi distribuită și o petiție care va putea fi semnată online. În aceasta se solicită ca fiecare copil din rândul refugiaților să aibă acces la educație, fiecare familie să beneficieze de o locuință sigură și să poată lucra fiecare, folosindu-și competențele în folosul comunității.

„Solicităm ca toate țările să împartă responsabilitatea pentru a se asigura că refugiații sunt protejați și au adăpost”, afirmă în videoclip actrița și ambasadoarea UNHCR, Cate Blanchett.

Printre alte personalități care susțin cauza refugiaților se numără secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, lideri religioși, actorii Benedict Cumberbatch, Chiwetel Ejiofor, Margot Robbie, Ben Stiller și Helen Mirren, precum și cântăreți.

Conflictele se adâncesc în lume, „ceea ce face ca un număr mai mare de persoane să își părăsească domiciliile decât înainte”, afirmă Înaltul Comisar Filippo Grandi, făcând un apel la „înțelegere, compasiune și voință politică”, pentru a găsi soluții în favoarea refugiaților.

Lasă un răspuns