MUZ FM

NEWS

Pinocchio a împlinit 77 de ani

Cine nu-l cunoaşte pe Pinocchio? Este personajul copilăriei părinţilor noştri, al copilăriei noastre şi a copiilor noştri.

 

În 1940, Walt Disney anunţa premiera filmului de animaţie Pinocchio care a fost vizionat pentru prima dată pe data de 7 februarie. De atunci a încântat o mulţime de copii şi adulţi deopotrivă.

Filmul Pinocchio a fost regizat de Ben Sharpsteen şi Hamilton Luske şi a fost făcut după cartea „Aventurile lui Pinocchio” scrisă de autorul italian Carlo Collodi. Este al doilea film de animaţie produs de Walt Disney după „Albă ca zăpada şi cei şapte pitici” ce a avut premiera în 1937.

 

Pinnochio este o păpuşă de lemn ce a fost sculptată de bătrânul tâmplar Gepetto şi adusă la viaţă de către Zâna Azurie. Când îi dă viaţă, Zâna îi spune că trebuie să fie cuminte şi să asculte de conştiinţa sa, greieraşul Jiminy. Pinocchio, deşi are intenţii bune, până la urmă nu-şi ascultă conştiinţa aşa că chiuleşte de la şcoală şi ajunge la teatrul de marionete. Acolo e închis într-o chuşcă de directorul teatrului, Stromboli. Când în sfârşit scapă se duce acasă, dar Gepetto nu e acolo, aşa că se duce la un parc de distracţii. Dar acolo se transformă într-un măgar. Când iese de acolo, se aruncă în mare şi îl înghite o balenă. Îl întâlneşte pe Gepetto şi amândoi ies din balenă. Zâna Azurie îl transformă pe Pinocchio într-un băiat adevărat (ce şi-a dorit dintotdeauna). Tot filmul prezintă o serie de aventuri prin care Pinocchio trece cu ajutorul Zânei Azurii şi al greieraşului Jiminy.

 

Filmul a fost dublat şi în limba română, iar la a 70-a aniversare , Dinsney a scos o ediţie de colecţie a DVD-uluice conţine animaţia Pinocchio.

 

Aşadar, La mulţi ani, Pinocchio!

 

Sursa: life.ro

Lasă un răspuns