MUZ FM

NEWS

PREMIILE EMMY 2016. Serialul ‘Game of Thrones’ a intrat în istoria Emmy Awards, cu 12 statuete câștigate!

Premiile Emmy 2016. Serialul ”Game of Thrones”, seria ”The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” și comedia ”Veep” au fost marii câștigători la cea de-a 68-a ediție a Premiilor Emmy, cea mai înaltă distincție din lumea televiziunii americane.

Serialele „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story” și „Game of Thrones” au dominat gala Premiilor Emmy 2016, ce a avut loc ieri seară la Teatrul Microsoft din Los Angeles, Jimmy Kimmel fiind gazda evenimentului transmis în direct de rețeaua ABC, relatează Reuters.

Serialul de televiziune „The People v. O.J. Simpson: American Crime Story”, o adaptare pentru micile ecrane despre procesul de crimă al sportivului căzut în dizgrație O.J. Simpson a deschis seara Galei Emmy cu nu mai puțin de 22 de nominalizări și a adunat rapid o sumedenie de trofee, inclusiv pentru Cea mai bună miniserie. ” Dramatizarea de zece ore produsă de FX despre dubla omucidere și senzaționalul proces de achitare din 1995 al fostului jucător de fotbal a obținut nouă trofee Emmy, inclusiv premii pentru actorii Sarah Paulson, Courtney B. Vance și Sterling K. Brown.

Serialul de dramă fantasy „Game of Thrones” și comedia „Veep” au adunat trofee numeroase pentru gigantul HBO, dar și seriale noi și actori de culoare au fost printre câștigătorii galei care s-a centrat în acest an pe chestiunea alegerilor în SUA.

Serialul favorit al fanilor „Game of Thrones,” a mers la gala de duminică cu 23 de nominalizări, câștigând un total de 12 premii Emmy, inclusiv pentru cel mai bun serial de deamp. cea mai bună regie și cel mai bun scenariu. GOT a devansat concurenții precum „Mr. Robot,” ai rețelei USA, precum și serialul Netflix de inspirație politică „House of Cards.”

„Ne aflăm aici pentru că George Martin a creat lumea în care trăim și jucăm”, a declarat co-creatorul serialului Dan Weiss.

Sarah Paulson a primit trofeul pentru cea mai bună actriță într-o miniserie pentru interpretarea rolului procurorului Marcia Clark, care a fost prezentă în seara Galei Emmy, iar Courtney B. Vance l-a surclasat pe Cuba Gooding, Jr. câștigând Premiul pentru cel mai bun actor în rolul avocatului apărării lui Simpson, Johnnie Cochran.

Prezentatorul serii a fost Jimmy Kimmel care a inaugurat gala de duminică cu o serie de glume despre candidatul Republican la alegerile prezidențiale din SUA și fosta vedetă a emisiunii „Celebrity Apprentice”, Donald Trump.

„Dacă iese câștigător Donald Trump și construiește zidul, prima persoană pe care o aruncăm peste zid este Mark Burnett,” a glumit Kimmel, adresându-i-se lui Burnett, producătorul britanic care a creat emisiunea „Celebrity Apprentice.”

Vedeta „Veep” Julia Louis-Dreyfus a obținut cel de-al cincilea premiu Emmy pentru rolul ei din comedia satirică despre Casa Albă în care joacă rolul unui președinte ambițios și inept care luptă cu toate mijloacele să-și păstreze puterea.

Louis-Dreyfus și-a cerut scuze pentru ceea ce a denumit „actualul climat politic,” cu șapte săptămâni înainte de alegerile prezidențiale. „Cred că ‘Veep’ a năruit zidul dintre comedie și politică. Serialul nostru a debutat ca satiră politică dar acum pare a fi un documentar lucid”, a zis aceasta glumind, făcând referire la campania prezidențială.

Gala Emmys a avut în acest an 21 de actori de culoare nominalizați, în contrast cu nominalizații albi ai premiilor Oscar 2016.

O parte dintre aceștia au mers acasă cu trofee Emmy, mulți pentru prima dată. Alături de câștigătorii din „O.J. Simpson” Courtney B. Vance și Sterling K. Brown (cel mai bun actor într-un rol secundar într-o miniserie), actorul egipteano-american Rami Malek i-a devansat pe actorii veterani Kevin Spacey și Liev Schreiber luând primul Emmy pentru rolul unui hacker cu stângăcii sociale din „Mr. Robot.”

Printre alți actori care au obținut prima oară un premiu Emmy s-a numărat și actrița canadiană Tatiana Maslany, o surpriză a serii care a luat Premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de dramă, devansând-o pe favorita Robin Wright, interpretând rolul unei femei cu personalități multiple în „Orphan Black.”

Jeffrey Tambor a obținut premiul pentru cel mai bun actor de comedie pentru a doua oară pentru rolul său de tată care face tranziția devenind femeie în serialul produs de Amazon „Transparent.”

Comedianta de la „Saturday Night Live” Kate McKinnon, care o joacă pe nominalizata democraților la alegerile din SUA, Hillary Clinton, a câștiga premiul pentru cea mai bună actriță într-un serial de comedie, iar John Oliver, gazda emisiunii „Last Week Tonight with John Oliver”, a luat premiul Emmy pentru cel mai bun talk-show.

Cea de-a 68-a ediție a Galei Anuale a Premiilor Emmy care celebrează cele mai bune producții de televiziune, a fost prezentată de Kimmel la Microsoft Theater din Los Angeles.

Sursa: reporterntv.ro

Lasă un răspuns