MUZ FM

NEWS

Premiile Grammy vor deveni mai accesibile artiştilor din rândul minorităţilor

Premiile Grammy, acuzate că nu recompensează suficient persoanele din rândul minorităţilor, vor spori numărul de nominalizări la principalele lor categorii, a anunţat marţi Recording Academy, instituţia care organizează gala de acordare a acestor premii, citată de AFP.

Începând cu anul viitor, vor exista opt nominalizări – în loc de cinci – în cele patru categorii principale care recompensează muzica americană: albumul anului, înregistrarea anului, cântecul anului şi revelaţia anului, în timp ce celelalte categorii vor rămâne la cinci nominalizări.

Recording Academy şi membrii săi, adesea, bărbaţi albi, mai în vârstă, au fost recent ţinta criticilor, care le reproşează lipsa de deschidere spre muzica contemporană.

Pentru a remedia acest aspect se va schimba şi sistemul de vot, astfel că votul profesioniştilor din domeniul muzical se va desfăşura într-o manieră electronică, pentru a-i include şi pe tinerii muzicieni, aflaţi adesea în turneu.

În 2018, pentru prima dată, rap-ul a primit numeroase nominalizări, prin artişti angajaţi politic, cum ar fi Jay-Z sau Kendrick Lamar, deşi marele câştigător a fost Bruno Mars, cu o muzică mai pop, accesibilă şi consensuală.

Cea de-a 61-a ceremonie de acordare a premiilor Grammy va avea loc la Staples Center din Los Angeles, în 2019.

_________________________
Hai să fim prieteni pe Facebook!  LIKE pe Muz FM! Ne găseşti pe Instagram.

Vrei şi mai mult? Suntem şi pe Twitter.
__________________________

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns