MUZ FM

NEWS

RETROSPECTIVĂ 2016 Pokemon Go, iPhone 7 și Donald Trump, cei mai căutați termeni pe Google în 2016

Jocul virtual Pokemon Go s-a clasat pe primul loc al căutărilor pe Google anul acesta, după ce baschetbalistul american Lamar Odom a ocupat acest loc de onoare în 2015. Pe locul doi se clasează iPhone 7, noul model de smartphone Apple, în timp ce președintele ales al SUA Donald Trump primește medalia de bronz ocupând, locul trei.

Au reușit să se strecoare pe această lista filmele ‘Deadpool’ pe locul cinci, în timp ce ‘Suicide Squad’ încheie lista primelor zece termeni cei mai căutați la nivel global. Loteria americană Powerball (locul cinci), Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro (locul opt) și jocul video slither.io (locul nouă) completează lista celor mai căutați termeni pe Google de internauți.

În privința temelor, alegerile prezidențiale din SUA, Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, ‘brexit’-ul (ieșirea Marii Britanii din UE), masacrul de la clubul gay din Orlando (SUA) și virusul Zika au fost cele mai populare subiecte de știri.

Donald Trump, rivala sa democrată în cursa pentru Casa Albă Hillary Clinton, înotătorul Michael Phelps, viitoarea prima doamnă a SUA, Melania Trump, și gimnasta Simone Biles au fost persoanele cele mai căutate pe Google în 2016, fără a lua în calcul celebritățile care au decedat anul acesta. La categoria muzicieni dispăruți, Prince, David Bowie și Christina Grimmie ocupă primele trei locuri în acest top, urmați de actorul britanic Alan Rickman și de boxerul Muhammad Ali.

Moda filmelor cu supereroi a acaparat mare parte a atenției internauților, unde doar pelicula ‘The Revenant’, al regizorului mexican Alejandro González Ińárritu, a reușit să se strecoare pe locul trei. Lista celor mai căutate filme în anul 2016 include de asemenea ‘Deadpool’, ‘Suicide Squad’, ‘Captain America Civil War’ și ‘Batman vs Superman’.

La categoria televiziune serialul ‘Stranger Things’ a fost cel care a suscitat cele mai multe căutări pe Google în ultimele 12 luni, devansând serialele ‘Westworld’, ‘Luke Cage’, ‘Game Of Thrones’ și ‘Black Mirror’.

La categoria muzică, Céline Dion, Kesha și Michael Bublé s-au clasat pe primele locuri la căutările muzicale, în timp ce Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro, Seriile mondiale de baseball și Turul Franței au urcat pe podium la categoria sport.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns