MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Adidas şi Parley for the Oceans au prezentat un concept inovator de încălţăminte

Adidas şi Parley for the Oceans au prezentat un concept inovator de încălţăminte: talpă din deşeuri oceanice, printată 3D, iar asta demonstrează faptul că industria poate re-inventa designul şi poate contribui la stoparea poluării cu deşeuri oceanice.

Pantoful este alcătuit dintr-o parte superioară realizată din plasticul colectat din oceane şi dintr-o talpă printată 3D, realizată din poliester reciclat şi setci de pescuit reciclate. Pantoful a fost dezvăluit în cadrul conferinţei de presă care a precedat un eveniment amplu organizat de Parley for the Oceans, intitulat “Parley for the Oceans x COP21 – Oceans.

În calitate de membru fondator, Adidas sprijină Parley for the Oceans în eforturile de educare și comunicare și, de asemenea, susține Programul Ocean Plastic (A.I.R., Avoid, Intercept, and Redesign), care își propune să stopeze poluarea oceanelor. Încă de la începutul parteneriatului care a fost anunțat în aprilie 2015, adidas a întreprins imediat o serie de activități în acest scop. De exemplu:

EVITARE– Grupul Adidas va reduce treptat folosirea pungilor de plastic in magazinele sale. Procesul a început deja și va lua sfârșit la finalul primul trimestru al lui 2016. Alături de partenerul COTY, adidas va renunța la utilizarea granulelor de plastic din toate produsele de îngrijire corporală ale brandului până pe 31 decembrie 2015. Compania a încetat să folosească sticle de plastic la întâlnirile care au loc la sediul din Herzogenaurach, Germania.

INTERCEPTARE – In noiembrie 2015, un grup de 20 de angajați au participat la Parley Ocean School – un program unic care îmbină activismul oceanic cu studiul practic și activități în mediul marin. Angajații au contribuit la recuperarea molozurilor plastic  din zonele de coastă;  în plus, datorită întrunirilor Parley Talks cu experți în domeniu, angajații s-au familiarizat cu situația oceanelor, iar acum acționează în calitate de ambasadori ai Parley for the Oceans. Compania caută să extindă această inițiativă și asupra altor angajați.

RE-DESIGN – Inainte de talpa Ocean Plastic printată3D, adidas și Parley for the Oceans și-au sărbătorit parteneriatul în împrejurimile sediului central al Națiunilor Unite și au prezentat o creație unică, inedită – partea superioară a unui pantof realizată în totalitate din fire și fibre recuperate și reciclate din deșeurile oceanice și din plasele de pescuit folosite ilegal.

Sursa: eva.ro

Lasă un răspuns