MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Geanta Hermes Birkin in pericol? O disputa cu final neasteptat!

Dupa ce a purtat-o vreme de 31 de ani, Jane Birkin a cerut casei Hermes sa-i scoata numele de pe iconica geanta Hermes Birkin. Motivul care a generat aceasta situatie fara precedent in industria modei, in cele ce urmeaza!

Din 1984, cand a fost lansata pe piata si pana azi, geanta Hermes Birkin a devenit un obiect de cult printre impatimitele modei.

birkin-bag-hermes-712x506

Povestea celebrei genti replicata in mii de exemplare incepe de la o calatorie cu avionul. Directorul executiv Hermes, Jean Louis Dumas si Jane Birkin, care aveau locurile apropiate in zborul Paris-Londra, au inceput sa discute despre necesitatea unei genti feminine multifuctionale. Actrita s-a plans ca nu si-a gasit geanta ideala, iar Dumas a venit cu ideea de a crea geanta Hermes Birkin in onoarea vedetei franceze.Dupa ce a purtat-o timp de 31 de ani, Jane Birkin nu vrea sa-si mai asocieze numele cu cel mai bine vandut model (si cel mai copiat) al tuturor timpurilor. Acum, la 68 de ani, vedeta cunoscuta ca o activista pentru drepturile animalelor, a instiintat oficial casa Hermes ca nu isi mai doreste aceasta asociere. Motivul vizeaza in mod special gentile realizate din piele de crocodil si are legatura cu o investigatie PETA, in urma careia au fost deconspirate practici crude si abuzive asupra crocodililor. Filmele terifiante au fost urcate chiar pe site-ul organizatiei.

TBT-STYLE-ICON-JANE-BIRKIN-LATEST-WRINKLE-21

” Alarmata fiind sa descopar practicile crude aplicate crocodililor in vederea realizarii gentilor care-mi poarta numele…am cerut casei Hermes sa renunte la asocierea gentilor Hermes Croco cu numele meu pana in momentul in care normele internationale privind protectia animalelor vor fi puse in vigoare” a declarat Jane Birkin pentru AFP.

Iata ce a raspuns casa Hermes a raspuns prin intermediul revistei PEOPLE: ” Jane Birkin si-a exprimat ingrijorarea cu privire la practicile sale de sacrificare a crocodililor . Comentariile ei nu influenteaza in niciun fel prietenia si increderea pe care le-am impartasit atatia ani. Casa Hermes respecta si impartaseste emotiile ei si, de asemea, am fost socati sa vedem imaginile difuzate recent.” Convenabil, nu-i asa?

Geanta Hermes Birkin se afla in top 3 cele mai copiate produse fashion din lume. Descopera care sunt celelalte doua!
Sursa: andreearaicu.ro

Lasă un răspuns