MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: „Heroin chic”,o fotografie cu Kate Moss, în expoziţia ce marchează centenarul revistei Vogue UK

„Heroin chic”, o fotografie celebră cu Kate Moss, va fi inclusă, alături de alte imagini cu top-modele celebre, într-o expoziţie ce va fi vernisată la National Portrait Gallery din Londra, în februarie 2016, şi care marchează centenarul ediţiei britanice a revistei Vogue, informează dailymail.co.uk.

Atunci când British Vogue a publicat o fotografie în care Kate Moss a pozat doar în slip, la vârsta de 19 ani, editorii publicaţiei britanice au fost acuzaţi că promovează pornografia.

Acele fotografii controversate au fost realizate de Corinne Day în 1993 şi o prezintă pe celebrul top-model pozând în picioare, în faţa unui zid dintr-o sală de baie, purtând un slip minuscul şi o jachetă decoltată. Fotografia realizată în acea zi a devenit ulterior celebră şi a fost denumită „heroin chic”.

Imaginile din acel pictorial vor fi incluse în expoziţia ce va fi vernisată anul viitor la National Portrait Gallery din Londra.

Expoziţia „Vogue 100: A Century of Style” va fi organizată pentru a marca împlinirea unui secol de la înfiinţarea revistei şi pentru a evidenţia portretele extraordinare pe care le-a publicat pe parcursul ultimilor 100 de ani.

Colecţia de imagini va include şi fotografii dintr-un pictorial cu Kate Moss realizat de Mario Testino în 2008, care face aluzie la pictorialul controversat din anii ’90.

Claudia Schiffer apare şi ea în această expoziţie specială, într-o fotografie ce o prezintă pe motocicletă, realizată de Herb Ritts în 1989. Imagini mai recente o arată pe Lara Stone, vârful de lance al noii generaţii de super-modele.

Sursa: MEDIAFAX

Lasă un răspuns