MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Ralph Lauren renunţă la conducerea operaţională a casei sale de modă

Ralph Lauren, unul dintre cei mai apreciaţi creatori din moda americană, va părăsi conducerea operaţională a casei sale, pe care a înfiinţat-o în urmă cu aproape o jumătate de secol, însă îşi va păstra anumite funcţii în companie, informează lemonde.fr.

Ralph Lauren, care va împlini în curând vârsta de 76 de ani, fondatorul mărcii omonime din universul modei, a anunţat, marţi, că va renunţa la conducerea operaţională a grupului său, pe care l-a creat în urmă cu 48 de ani, dar că îşi va păstra funcţiile de preşedinte executiv şi de director de creaţie.

Fiu al unor imigranţi ruşi săraci, Ralph Lauren va fi înlocuit în calitate de chief executive officer (CEO) al Ralph Lauren Co., începând din noiembrie, de Stefan Larsson, directorul mărcii Old Navy, o filială a grupului Gap, care va încerca să ducă într-o nouă eră acest imperiu din modă, care a realizat în 2014 o cifră de afaceri de 7,6 miliarde de dolari.

„Compania trebuie să se schimbe. Este o companie cotată la bursă şi avem responsabilitatea de a avea o echipă de conducere adecvată”, a spus Ralph Lauren, într-un interviu pentru Wall Street Journal. Creatorul american l-a ales pe Stefan Larsson, un suedez în vârstă de 41 de ani, care, după o colaborare cu H&M, a cunoscut un succes fulminant în fruntea brandului Old Navy începând din 2012. Rolul său va fi acela de a redinamiza grupul Ralph Lauren, celebru pe plan mondial pentru creaţiile sale de lux, inspirate din stilul country-chic.

Ralph Lauren (al cărui nume real a fost Lifschitz, pe care l-a schimbat în semn de omagiu adus actriţei Lauren Bacall, unul dintre idolii săi din tinereţe), speră că relaţia de afaceri pe care o va întreţine cu Stefan Larsson va fi „un parteneriat”, lăsând astfel să se înţeleagă că nu are intenţia de a se retrage complet şi imediat din activitate.

„Unul dintre motivele principale care m-au determinat să mă alătur acestei companii a constat în oportunitatea de a lucra alături de cineva precum Ralph”, a declarat Stefan Larrson pentru The New York Times.

Până la anunţul de marţi, Ralph Lauren şi-a condus singur imperiul din lumea modei. Şi-a început cariera în anii 1960, lansându-şi propriul brand de cravate sub marca Polo, înainte de a se extinde, lansând colecţii de cămăşi şi alte articole vestimentare pentru bărbaţi, într-un stil decontractat şi elegant, preferat de elitele de pe coasta de est din Statele Unite.

Sursa: one.ro

Lasă un răspuns