MUZ FM

NEWS

Satisfashion: SAPTAMANA MODEI DE LA PARIS – JURNAL DE MODA

Saptamana Modei se desfasoara acum la Paris, iar colectiile prezentate reusesc sa impregneze unele trenduri pentru sezonul toamna-iarna 2015/16.

Rochas sarbatoreste 90 de ani de la infiintare anul acesta, iar designerul casei de moda, Alessandro Dell’Acqua, a decis sa aduca un tribut primei colectii a brand-ului, care a fost dedicata pasarilor, randunicilor in special, si siluetei anilor ’30. In colectia pentru toamna-iarna 2015/16 aceste elemente sunt vizibile prin lungimea pieselor, printul rochiilor si alegerea materialelor.

Rochas a fost primul designer care a introdus lungimea 2/3 la paltoane si fustele cu buzunare, iar in noua colectie aceste detalii nu sunt omise. Astfel, prin noua colectie, Rochas mentine clasicul retro, insa il “ambaleaza” cu inserturi moderne prin tonuri de orange si bleu.

“The architect among dressmakers” a fost numita Madeleine Vionnet, creatoarea casei de moda Vionnet, care a dorit sa puna accentul pe personalitatea si idealurile femeilor. Aceasta influenta se poate resimti si in ziua de azi, in colectia toamna-iarna 2015/16 prezentata la Paris, undediversitatea si extravaganta au dominat. Silueta lunga, paleta de culori compusa din negru, alb, rosu, turcoaz si albastru, si combinarea materialele fine cu cele strong, a decupajelor cu volume suprapuse, au creat o colectie spectaculoasa si puternica.

 Show-ul Dries Van Noten demonstreaza inca o data ca accentul trebuie pus pe personalitate, care a fost exprimata printr-o forma pura de arta cu stil prin piese care mai de care mai originale.Aglomerarea artistica a imprimeurilor, de la cele florale la cele abstracte, mix-ul military de tonuri vernil cu cel glam al catifelei sau tonurilor metalice si a detaliilor de blana si piele, au facut din colectia Dries Van Noten pentru sezonul toamna-iarna 2015/16 un adevarat show de admirat.
Sursa: elle.ro

Lasă un răspuns