MUZ FM

NEWS

SATISFASHION: Săptămâna modei de la Paris: Siluete urbane sofisticate la Chanel, balerine delicate la Valentino

O pleiadă de invitați, printre care celebra Anna Wintour, s-au înghesuit pentru a urmări prezentarea colecțiilor inspirate din universul urban sofisticat, la Karl Lagerfeld pentru Chanel, și costumele de balet și siluetele diafane la casa Valentino, relatează EFE.

Directorul de creație al casei Chanel, Karl Lagerfeld, a recreat în saloanele din Grand Palais o atmosferă încărcată de istorie, cu mochetă elegantă și scaune în stilul Napoléon III aliniate. În această atmosferă clasică s-a ținut însă un show din secolul XXI cu vedete din muzică, film sau princiare precum Pharrell Williams, Caroline de Monaco sau Isabelle Huppert, alături de 2.500 de invitați care au urmărit defilarea pe un podium lung de 750 de metri.

Această colecție de pręt-a-porter toamnă/iarnă ilustrează o atitudine mai degrabă urbană decât de salon de modă, a subliniat Karl Lagerfeld. Fără tocuri înalte, dar cu cizme cu talpă joasă care „invită la mers”, a spus el, făcând aluzie la hitul lui Nancy Sinatra, din 1966, „These boots are made for walkin”.

Pe cap manechinele au purtat o combinație între pălărie și cască de echitație. „Nu sunt pălării elegante, pot fi purtate pe bicicletă sau pe motor”, a spus el. Caschetele sunt legate cu o curelușă pe sub gât și sunt decorate cu o bijuterie sau o floare pentru a le da un aer de eleganță.

030914361402289774 (1)

 

Celebrele taioare Chanel au fost accesorizate cu un buzunar la piept pentru smartphone, în timp ce mantourile impermeabile au fost brodate cu perle oversize, iar jachetele cu glugă au dat un aer streetwear de lux. Prezentă la defilare, Willow Smith, fiica actorilor Will Smith și Jada Pinkett Smith, în vârstă de 15 ani, a fost aleasă de Karl Lagerfeld, noua muză Chanel. Cântăreață și actriță, vedeta precoce a familiei Smith și-a lansat primul hit la 10 ani.

Nu este prima dată când Chanel alege o adolescentă ai cărei părinți sunt celebri: la 16 ani, Lily-Rose Depp, fiica Vanessei Paradis și a lui Johnny Depp, este imaginea Chanel pentru ochelarii de soare.

030914371402383399

În schimb la Valentino au dominat transparențele, catifeaua și volanele care au transformat manechinele în balerine grație designerilor Maria Grazia Chiuri și Pier Paolo Piccioli, care mențin firma pe cele mai înalte culmi ale eleganței. O colecție delicată în tonuri de roz, privilegiind rochiile din mătase și organiza bătute cu pietre și tivite cu volane și în care tutu-ul balerinelor a fost purtat în chip de top.

Dansul, energia și mișcarea costumelor de balet au fost inspirația pentru Chiuri și Piccioli, care au creat veșminte fluide cu imprimeuri discrete. Chiar și accesoriile au făcut trimitere la lumea baletului, de la ciorapii de mătase, la balerinii fără toc ce imitau pantofii de dans ai celor de pe scenă.

Olivia Palermo și actrița Dakota Fanning s-au numărat printre invitații care au asistat la prezentarea care a avut loc în Place Vendome, cartierul select al bijuteriilor și al marilor firme de modă.

Sursa: agerpres.ro

Lasă un răspuns